To je to što me zanima!

A čija si ti? Našli su plavokosu curicu (4) u romskom naselju

Grčka policija je u raciji u romskom naselju kraj Farsale našla prljavu i zapuštenu djevojčicu. Utvrdili su da nije u rodu s obitelji kod koje je živjela i traže joj roditelje
Vidi originalni članak

Maria (4) govori samo romskim dijalektom, iako prepoznaje znakovni jezik i razumije grčki. Policija ju je pronašla slučajno, u raciji u romskom naselju kraj Farsale u središnjoj Grčkoj. 

Policajcu je bilo čudno kako se među tamnoputom djecom romskog podrijetla ističe blijeda djevojčica porculanske puti i svijetle kose. Živjela je u vrlo lošim uvjetima sa romskim muškarcem (39) i ženom (40) koji su policiji rekli da su joj roditelji. 

Policija ih je podvrgnula DNK analizi. Ustanovili su da djevojčica sa njima nije u nikakvom rodu

Malena je žrtva otmice ili trgovanja ljudima 

Optužili su ih za otmicu i pritvorili, a sada traže prave roditelje. Vjeruju da je malena žrtva otmice ili trgovanja ljudima te traže pomoć međunarodne zajednice u pronalasku srodnika. 

- Zbog njezinih crta lica mislimo da je iz sjevernih ili istočnih europskih zemalja - kazao je Panayotis Tzavaras iz policije. 

U odvojenom ispitivanju par je dao oprečne izjave. Prema jednoj verziji djevojčicu su pronašli odbačenu uz cestu i umotanu u dekicu, a drugi partner tvrdi da su im je predali stranci

Žena je rodila šestero  djece u 10 mjeseci?!

Par je vlastima prijavio da imaju 14 djece, a prema dokumentima u samo deset mjeseci žena je rodila šestero mališana

Djevojčicu su izuzeli iz obitelji i smjestili su je u dom za nezbrinutu djecu dok joj ne pronađu roditelje. 

- Liječnički pregledi su u tijeku, no za sada ona je zbrinuta i u dobrom je stanju. Bila je jako prljava i pod velikim pritiskom. Šokirani smo koliko je jednostavno tuđe dijete pred vlastima registrirati kao svoje - kazao je upravitelj doma Costas Giannopulos.

Policija još traga za malenom Maddie

Spekuliralo se kako bi djevojčica iz romskog naselja mogla biti Britanka Madeleine McCann. Ona je nestala iz Portugala prije šest godina. Iako je ta teorija propala, potraga za Maddie se nastavlja. Policija je prošlog tjedna identificirala njemačkog državljanina za kojeg vjeruju da ima ključne podatke o Maddieinom nestanku.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • vladimir 1512 21.10.2013.

    tipična romska posla,kradu sve što oko vidi a država ih još nagrađuje za njihove krađe,pitaj boga gdje su maznuli tu curicu.

  • zagorka 20.10.2013.

    jadno dijete, daj Bože da se brzo pronađu njezini roditelji pod uvjetom da su normalni, a ne neki bolesnici koji su ovog anđela prodali za pare

  • gabriella_1 20.10.2013.

    U što se pretvorio ovaj svijet?! Samo čekam da netko pita Gdje je Bog?

Komentiraj...
Vidi sve komentare