To je to što me zanima!

'A3 nije najopasnija u Europi, naše ceste su i iznad prosjeka'

Stručnjaci s Fakulteta prometnih znanosti javili su se sa zahtjevom za ispravkom članka o sigurnosti autoceste A3 objavljenom u 24sata. Donosimo njihovo reagiranje:
Vidi originalni članak

'Fakultet prometnih znanosti tijekom 2016. godine proveo je istraživanje stanja sigurnosti na autocesti A3 na dionici od naplatne postaje Zagreb Istok do naplatne postaje Lipovac te je sukladno provedenom istraživanju pripremio izvješće koje je dostavljeno HAK-u i Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske iz čijih sredstava se prometno istraživanje i financiralo.

U izvješću se ni na kojem mjestu ne navodi da je autocesta A3 najopasnija u Europi te se takav zaključak ne može izvesti iz pripremljenog izvješća. Autocesta A3 ni u kojem slučaju nije najopasnija u Europi. Štoviše, Hrvatske autoceste su po brojnim pokazateljima unutar ili blago iznad europskog prosjeka po sigurnosti autocesta.'

Idi na 24sata

Komentari 12

  • POTPEC 02.12.2017.

    Normalno da naša 'A3 nije najopasnija u Europi, ali su zato najopasniji naša policija i sudstvo koje ne kažnjavaju obijesne vozače na toj cesti. Kazne koje daju su toliko beznačajne da ih naročito stranci ismijavaju. Uz policiju i sudstvo ima još krivaca u našoj vladi sa njihovim uhljebima koje postavljaju na radna mista na kojima ništa ne rade, primaju odličnu plaču, naknade, dnevnice i ko zna šta još, i uz to za ništa ne odgovaraju.

  • jakolishe 02.12.2017.

    imamo jedne od najboljih prometnica u eu !

  • 02.12.2017.

    Hrvatska ima solidne ceste ali i previse budala za volanom. Ko se nije vozio po poljskoj crnoj gori bosni nezna sta pisem

Komentiraj...
Vidi sve komentare