To je to što me zanima!

Abbott: Ima još tijela. Na suncu su, izložena divljim životinjama

Crne kutije stigle su u Veliku Britaniju. Ured za zrakoplovne nesreće izvući će podatke koji bi trebali rasvijetliti optužbe Zapada da je ruski projektil oborio avion
Vidi originalni članak

Posebno ukrajinsko istražno povjerenstvo objavilo je kako su crne kutije iz oborenog malezijskog aviona stigle u Veliku Britaniju u srijedu, piše The Guardian. Malezijski dužnosnici preuzeli su ih u utorak rano ujutro pred okupljenim novinarima od proruskih separatista. Predali su ih nizozemskom povjerenstvu koje vodi međunarodnu istragu jer je većina putnika bila iz Nizozemske. Oni su pak zatražili pomoć od Velike Britanije. 

Ured za zrakoplovne nesreće u Farnboroughu na jugu Engleske izvući će podatke iz crnih kutija. Nadaju se kako će podaci rasvijetliti optužbe Zapada da je ruski projektil oborio Boeing 777 iznad istočne Ukrajine. 

U međuvremenu je australski premijer Tony Abbott upozorio kako još nije jasno koliko je tijela stiglo u ukrajinski Harkiv, odnosno koliko ih još ima na mjestu nesreće. Australija razmišlja o tome da sami osiguraju mjesto nesreće, piše ABC News.

- Vrlo je moguće da se mnoga tijela još uvijek nalazi tamo, na otvorenome, pod europskim ljetnim suncem, izloženi utjecaju vrućine i divljim životinjama - rekao je Abbott i tražio da se tijela što prije maknu s područja.

Konstatirao je kako operacija do sada nije bila profesionalna.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Jasmin Pepelko 23.07.2014.

    A kako on to pjesnički opisuje, 'na otvorenom, pod europskim ljetnim suncem', da ne znam o čemu priča pomislio bi da je u turističkoj reklami. Mislim da je to onaj isti lik koji je na vijest o poginuću vojnika u ratu odgovorio: "Shit happens."

  • Nik Dubrovnik 23.07.2014.

    http://news.sky.com/story/1306134/rebels-mh17-site-sabotage-plan-intercepted

  • nikluk20 23.07.2014.

    trebali bi napasti rusiju...zbog ruskinja :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare