To je to što me zanima!

Đaci mogu proći maturu pa pasti razred na popravnom

U ministarstvu kažu da takva organizacija nije protiv pravilnika te da đaci školovanje završavaju pozitivnim ocjenama iz svih predmeta i maturom
Vidi originalni članak

Neki maturanti ovih dana bi trebali položiti popravne ispite, ali prije toga će polagati državnu maturu iz tih predmeta. Time su ogorčeni neki profesori i roditelji jer smatraju da je apsurdan takav raspored po kojem đaci mogu pasti razred s položenom maturom, piše Večernji list. U ministarstvu kažu da takva organizacija nije protiv pravilnika te da đaci školovanje završavaju pozitivnim ocjenama iz svih predmeta i položenom maturom. Na popravnim ispitima će biti 206 gimnazijalaca. Željko Stipić iz sindikata Preporod kaže da je matura projekt koji se stalno mijenja i dorađuje, a da cijenu plaćaju učenici.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Markzg 24.08.2010.

    Dejan_sb. Sve je to proracunato. Za kvalitetnu prijavu u sustav treba ti 650kn i javni biljeznik, srecom imam ga u obitelji. Drugo opet platit slanje posiljke. Mlati se ogromna lova. I nije garancija da ces upas u sustav u roku. Drzavna matura je glupost. Najava ide u 5.mjesecu, prijava pocetkom 6. i upis sredinom 6, hm a drzavna matura jos nije gotova! Prekinuo sam maturu i upisao se na zeljeni fax sa max bodovima. Pa neka kazu da je drz.matura potrebna i da funkcionira.

  • taurus1986_1 24.08.2010.

    Ma koja državna matura,sta izmišljaju. 100 godina postoji normalna matura i onda ovi nesto mjenjaju daaaajjjjj kompliciraju bzvz,sta je falilo prije?!

  • hogar0071 24.08.2010.

    Ništa čudno za Hrvatsku.Kod nas je vlada potrošila novac koji će se zaraditi tek 2020.godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare