To je to što me zanima!

Đaci od škole dobili knjigu, a u njoj piše: 'Ti bi nešto kresnuo'

Srpska OŠ "20 oktobar" nagradila je odlične učenike knjigom Beogradska princeza. Roditelji su šokirani neprimjerenim dijalozima. Ravnatelj se ispričao zbog propusta
Vidi originalni članak

Beogradska osnovna škola "20 oktobar" nagradila je odlične učenike drugog razreda knjigom "Beogradska princeza". Šokirani roditelj javio se redakciji Blica nakon što mu se dijete požalilo da ne razumije dijaloge u knjizi. 

U njima, između ostalog, djevojčica kaže dječaku: 'Palim! Vidim, ti bi nešto kresnuo, pa brišem!', dok on njoj govori o najnovijim grudnjacima koji 'podižu i povećavaju dojke'.

U jednom dijalogu u knjizi djevojčica kaže dječaku: 'Palim! Vidim, ti bi nešto kresnuo, pa brišem!', dok on njoj govori o najnovijim grudnjacima koji 'podižu i povećavaju dojke'

- Čak i da se izuzme neprikladan rječnik, knjiga obiluje svađama koje djevojčica vodi s majkom i pitam se kakav sistem vrijednosti škola želi postaviti ovakvom literaturom - revoltirano ističe roditelj.

Knjigu 'Beogradska princeza' napisao je poznati pjesnik i pripovjedač Dragan Lakićević. 

Ravnatelj škole Jovan Ćuković kaže da su zbog cijenjenog pisca izabrali baš tu knjigu kao poklon i da su vjerovali izdavaču koji je naznačio da je u pitanju dječja literatura.

Ravnatelj: Trebali smo pročitati knjigu prije naručivanja

Ćuković se ispričao učenicima i roditeljima zbog propusta te rekao kako su ipak trebali pročitati knjigu prije naručivanja. Dodao je da će ubuduće voditi računa. Inače, škola je naručila oko 700 knjiga kako bi nagradila učenike, no spornu je dobilo samo njih dvoje.

Autor knjige: Naša djeca nisu glupa, nemate smisla za humor

Autor knjige pobjesnio je na pitanje o tome jesu li takvi dijalozi primjereni djeci.

- Pa, je l‘ su naša djeca glupa? Mislite da oni ne znaju te stvari s osam godina? Televizija je puna golotinje, očigledno nemate smisla za humor - rekao je Lakićević

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Mustafa Aga 02.07.2014.

    Opsti nemoral i dekadencija...Nije ni cudo kada se u zajednici nemoral glorifikuje i gluposti se ne sankcionisu...

  • veselica 02.07.2014.

    Svi se čude, a društvo tome svojim postupcima teži. Nažalost, u djeci se ubija sve dječje želeći od njih učiniti odrasle osobe prije vremena.

  • fahrix88 02.07.2014.

    Nista cudno..Svaki dan na 24 sata i na svim ostalim portalima gole Stanija, Soraja, Seve, J. Karleusa..hvale se gu*icama, cicama i filmovima nemoralnog sadrzaja, govore kako im je malo i 5 puta na dan, a sve su uzori nasim mladima, pa kako ocekivati od djece da budu normalna uz takve medije..Jos samo malo fali da za maturu imaju polaganje Nives Celzijus i njoj slicne d*olje

Komentiraj...
Vidi sve komentare