To je to što me zanima!

Ademi: Država zna tko je uništio topničke dnevnike

Policija je pretresla stanove 8 bivših djelatnika HV-a i MORH-a među kojima i kuću Rahima Ademija. Privela je M. Ivanovića i A. Karduma
Vidi originalni članak

Policija je u potrazi za topničkim dnevnicima u srijedu ujutro pretresla stanove osam bivših djelatnika HV-a i MORH-a. Također je privela Marina Ivanovića, odvjetnika iz tima obrane Ante Gotovine te Antu Karduma, zapovjednika topničke skupine u Oluji. U pretresu stanova je policija našla originalne dokumente iz Oluje, no ne zna se da li su među njima i topnički dnevnici.

ADEMIJA DIGLI IZ KREVETA
Iz MORH-a je potvrđeno da su umirovljenom generalu Rahimu Ademiju pretresli kuću u Rogoznici. Ademi je za Novi list rekao da su policajci banuli rano ujutro u njihov stan u Splitu. Digli su ga iz kreveta i krenuli s njim u Rogoznicu gdje su pretražili kuću. Dodao je da nisu ništa našli. Naglasio je da su šokirali njega i njegovu obitelj. Smeta mu što nisu tako tražili dokumente iz Medačkog džepa koje je on trebao za svoju obranu. Naglasio je da ekipa koja je uništavala dokumente za Medački džep zna gdje su topnički dnevnici. Njih pak država štiti, misli Ademi. Objasnio je i da je na televiziji gledao Bitku na Neretvi te da je bio ponosan kada se sjetio kako se tada odnosilo prema borcima. On je pak, kaže, branio državu, a zauzvrat je dobio suđenje.  
Pretražen je i stan umirovljenog generala i bivšeg savjetnika predsjednika Stjepana Mesića za vojna pitanja Imre Agotića, Željka Hučića, bivšeg suradnika generala Ante Gotovine i stan Miroslava Vidovića, bivšeg šefa kabineta generala Petra Stipetića. Nije poznato jesu li pretražili i dom obitelji generala Gotovine.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nonana 10.12.2009.

    A da otvore Tuđmanov grob,sigurno su dnevnici pokopani zajedno sa njim.

  • drug Tito_1 10.12.2009.

    predstava za neuk puk

  • drug Tito_1 09.12.2009.

    dnevnici se nalaze u Beogradu u Užičkoj 15!

Komentiraj...
Vidi sve komentare