To je to što me zanima!

Afera Dajla: Poništeno rješenje bivšeg ministra iz 2011. godine

Tužbe Upravnom sudu podnijele su i župa Dajla i Abazzia d.o.o., tvrtka koju su osnovali talijanski benediktinci, kao i biznismen Mate Vekić i njemačka banka
Vidi originalni članak

Tvrtka Golf - Istra Magica d.o.o. u vlasništvu bujske firme Makro 5 dobila je pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda, od 21. ožujka, kojom je poništeno rješenje bivšeg HDZ-ovog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića iz kolovoza 2011., a time i sve pravne radnje državnih tijela koje su temeljem rješenja uslijedile, piše u nedjelju Glas Istre. 

Pravorijekom je potvrđeno stajalište vlasnika nekretnina, kojima se provedbom spomenutog rješenja de facto bez naknade oduzelo vlasništvo nad nekretninama, da je takvo postupanje protivno zakonima i Ustavu. 

Time je učinjen ključni korak za rješavanje afere "Dajla" u kojoj je, zbog spora oko povrata nekretnina talijanskim benediktincima, na njih upisana zabilježba.

Tužbe Upravnom sudu podnijele su i župa Dajla i Abazzia d.o.o., tvrtka koju su osnovali talijanski benediktinci, kao i biznismen Mate Vekić i njemačka banka LHB Internationale Handelsbank AG. 

Tvrtka Golf Istra Magica d.o.o sada može nastaviti s projektom gradnje golf igrališta.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 29

  • CptNemo 08.04.2013.

    oprostie, još nisam vidio golf teren, apartmansko naselje, i dva hotela ispod 500 milja..drito na obali, a "investitora" će , kao gradnja d.o.o koštat 1/10 cijene. I ovaj levat kamenjarski digo kredu na 12 milja i još se nešto pjeni?!?! Digo' je kredu na BUDUĆNOST, od banke koja je ili luda ili u talu da mu da 5 centi BEZ dokaza vlasništva.. i ON se još spominje "biznismenom".. pa jebote, ono streljat odmah.

  • CptNemo 08.04.2013.

    Ljudi moji, ovdje govorimo o milijardu Eura vrijednosti koje se neki pokušavaju dočepati fiktivnim ugovorima i lažnim kreditima koje su digli na tu ISTU imovinu koja nije njihova oupće za pišljivih 12 milja eura? Što čak nije nit istina , nego je diago POLA , aPOLA je "zadržano".. I ovako ozbiljna stvar ima 20 komentara?!?! A cajke i ostlae idiotarije 200? Ponekad me je sram što sam to što jesam i što sam se borio uzalud..

  • Velečasni 1 08.04.2013.

    Afera Dajla je preočito težak slučaj muljanja i najvjerojatnije klasično pranje strane love uz pomoć domaćih "biznismena".Svi su "zaboravili" da je to odavno riješeno i plaćeno kroz ratnu odštetu Osimskim sporazumom.HR diplomacija je ponovno pala na ispitu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare