To je to što me zanima!

Barišić i Jurak s osmijehom su izašli iz remetinečkog zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sudac im je ukinuo pritvor nakon što su iznijeli obranu i prizanli kaznena djela za koja ih se tereti. Barišić je pritvoren od 29. rujna, a Jurak je 106 dana bila u pritvoru
Vidi originalni članak

Bivši šef Carine Mladen Barišić i vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nisu mogli sakriti osmijeh dok su oko 20 sati izlazili iz zagrebačkog zatvora Remetinec. 

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog USKOK-a da se brane sa slobode. Istražni zatvor im je ukinut jer su iznijeli obranu i priznali kaznena djela za koja ih se tereti. 

Bivši HDZ-ov glavni tajnik u istražnom zatvoru je bio od 29 rujna zbog izvlačenja novca iz javnih poduzeća i ministarstava preko marketinške agencije Fimi medije, a Jurak je u Remetincu provela 106 dana. 

Uskokov zahtjev za ukidanjem istražnog zatvora protiv Jurak i Barišića poklopio se s privođenjem direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, kojeg su baš navodno Jurak i Barišić teretili u iskazima. Njemu su nakon ispitivanja odredili pritvor.  

Iznos za koji su oštećena javna poduzeća korupcijskom aferom Fimi media navodno se već popeo na više od 80 mil. kuna, a osumnjičeno je 14 ljudi. 

Prošli tjedan uhićeni su i Josip Sapunar, Mario Crnjak, Zlatko Korpar i Jurica Prskalo. Sumnjiči ih se da su HAC oštetili za 26 milijuna kuna, a u četvrtak im je sudac istrage odredio mjesec dana pritvora.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • pernica 23.11.2010.

    oni su pokrali, opljačkali državu, priznali krivnju- i opet ih se lipo pustilo- da se brane sa slobode!!!! pa šta je ovo? dječiji vrtić, jel se oni to igraju????? zato izlaze iz zatvora nasmijani i veseli!!!!!! Lude države majko mila!!!!! U Zatvor s njima i nek vrate pokradeno, ali ne sad već odmah!!!!! Bando suci i vi ste korumpirani, čekate i vi dio kolača, da ih možete osloboditi krivnje - već viđeno!!!!!!

  • _lackovic_ 23.11.2010.

    dal i njima slijedi - oprosnica?

  • biokovo 23.11.2010.

    Treba ih osuditi na 25 godina ,pa im neće biti do smija -banda lopovska KRADEZEOVSKA! Tamo u zatvoru neka se mole za oprost ,jer dok su krali i arčili državne novce drugi ni za kruh nisu imali . Zato bandite,hoštaplere ,prevarante ,kriminalce,lopove,šupkouvlakače,licemjere,bezkičmenjake,smrdljivce,strvinare,hijene,i ostale gadove iz HDZ-a u ZATVORRRR!!!! Zao mi je šta nema smrtne kazne ,ovakvi bi zaslužili metak u čelo !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare