To je to što me zanima!

Izvlačili novac iz HŽ-a: Kobaku i ostalima su smanjili kazne

Kazne su za troje osuđenih smanjene za šest mjeseci, dok je Andriji Sariću, radniku tvrtke Agit smanjena za sedam mjeseci. Moraju vratiti 27,3 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Vrhovni sud ublažio je zatvorske kazne bivšem direktoru Hrvatskih željeznica (HŽ) Davorinu Kobaku i ostalima za izvlačenje višemilijunskih iznosa iz HŽ-a preko sestrinske tvrtke Agit, te je potvrdio odluku zagrebačkog Županijskog suda prema kojoj četvoro optuženih mora vratiti 27,3 milijuna kuna. 

Podsjetimo, Kobak je u rujnu prošle godine nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu za šest mjeseci, kao i Biserki Robić, bivšoj direktorici Agita koja je bila osuđena na sedam i pol godina. Također, kazna je za šest mjeseci smanjena i bivšem direktoru Željeznica Srbije Vladimiru Vasiljeviću, koji je bio osuđen na dvije i pol godine zatvora. Radniku tvrtke Agit Andriji Sariću, koji je priznao krivnju, kazna su smanjili za sedam mjeseci, s tri godine i tri mjeseca na dvije godine i osam mjeseci. 

Vrhovni sud djelomično je uvažio njihove žalbe i preinačio prvostupanjsku presudu, odbacivši dio optužbe za prikrivanje protuzakonito stečenog novca.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • OliverBlagojević 30.07.2012.

    kaj se čudite? to je pravosuđe tate pravosudne mafije vladimira šexa.

  • Koka 69 29.07.2012.

    e da nam je kinesko pravosuđe ...barem bi stadioni bili puni i kandelaberi oko njih ...

  • PMF 087 29.07.2012.

    Šprdaćina od pravosuđa!! Svu tu bagru treba smijeniti jer su ista bagra kao i oni kojima se sudi. Prime mito i odmah smanjenje kazni, zastara, odugovlačenje, nedostatak dokaza itd...

Komentiraj...
Vidi sve komentare