To je to što me zanima!

Afera Merzel: USKOK i DORH u Sisku, 'češljaju' se ustanove

HRT doznaje da se 'češljaju' ustanove u Sisku koje je Jasmina Jovev spominjala, a otkriveni su i neki detalji vezani za mnogobrojne savjetnike županice Lovrić Merzel
Vidi originalni članak

USKOK-ovi istražitelji i u ponedjeljak su bili u Sisku, javlja HRT. No, unatoč tome i dalje nema nikakvih službenih informacija o istrazi koja se vodi nakon što je zviždačica Jasmina Jovev optužila županicu Marinu Lovrić Merzel za nezakonite radnje. HRT doznaje da se 'češljaju' ustanove koje je Jovev spominjala, a otkriveni su i neki detalji vezani za županičine mnogobrojne savjetnike. 

Bili su u ispostavi Hrvatskih šuma

Istražitelji DORH-a i USKOK-a posjetili su sisačku ispostavu Hrvatskih šuma. Traže račune i dokumentaciju koja povezuje Županiju i županicu s najmom lovačke kućice u šumi Brezovica pokraj Siska. Istražuju se računi od 2009. do danas. Ondje se održalo vjenčanje županice Lovrić Merzel, a kućica je, doznajemo, korištena i za sastanke uoči županijskih skupština. 

Članovi savjeta za zdravstvo primali 5000 kuna za svečanosti i akcije

A tu je i pitanje županijskog savjeta za zdravstvo. HRT ima preslik rada savjeta čiji su članovi 2011., među ostalim, sudjelovali na različitim svečanostima, posjećivali akcije mjerenja šećera i tlaka i o svemu izvještavali javnost. Za to su mjesečno primali 5000 kuna. To je samo jedan od 14 savjeta koji porezne obveznike stoje milijun i pol kuna. 

Jasmini Jovev, koja je na to sve ukazala, sudi se na Službeničkom sudu u Sisku zbog povrede službene dužnosti. 

Jovev bez posla ostaje u petak, a nova rasprava najavljena je za 28. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 174

  • ujo66 13.02.2014.

    afera Merzel je jedna velika koruptivna piramida od koje su mnogi u drzavnoj upravi imali osobnu korist stoga se mora iskontrolirati rad poreznih inspektora jer su pipci te velike hobotnice dogurali i do uskoka i dorha. u daljnoj istrszi mnogi ce drzavni sluzbenici i stranacki pripadnici izgubiti radna mjesta.

  • ujo66 13.02.2014.

    postoji i unutarnja kontrola porezne uprave koja ce pratiti rad poreznika u eventualnoj nepravilnosti rada samih poreznih inspektora kod mogucnosti namjernog previda kriminalnih malverzacija i pranja zupanijskog novca. smatra se kako Merzel ima svoje korumpirane ljude kako u USKOK- u , DORH- u tako i u uredima porezne uprave koji su i do sada prijave i dojave zupanice merzel stavljali pod tepih i nikada nisu vidjeli svjetlost dana. Hobotnica Merzel mora se rasvjetliti kako bi se piramida kriminalne organizacije unistila i na taj nacin svim sljedecim pokusajima pljacke i organiziranog kriminala poslati jasnu poruku da je pravda dostizna a anti koruptivne organizacije ucinkovite.

  • ben hur panonius 13.02.2014.

    a tko češlja barunicu,nisu je valjda zaboravili u tom metežu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare