To je to što me zanima!

Afera na HTV-u: Kapovića suspendirali zbog Duspare

Kapović su suspendirali jer nije mogao objasniti zašto je Dusparu uopće pozvao u goste kao i zato što je u emisiji dao samo njegovu stranu priče
Vidi originalni članak

Zbog izjave slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare da si je s 58.000 kuna iz gradskog proračuna uplaćenih PR agenciji "Moire"osigurao gostovanja u HTV-ovim emisijama "Brisani prostor" i "Otvoreno", vodstvo HRT-a je do završetka istrage suspendiralo Jozu Kapovića, urednika "Brisanog prostora" u kojem se pojavio Duspara. Glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer kazao je kako to nije jedini slučaj kojeg istražuje Državno odvjetništvo.
- Mi smo im predali dokumentaciju o svim sličnim slučajevima u posljednjih nekoliko godina jer je i nama u cilju da se to istraži - kazao je Roemer. Kapović je suspendiran ne samo jer nije mogao dovoljno dobro objasniti zašto je Dusparu uopće pozvao u goste, već i zato što je u emisiji dao samo njegovu stranu priče.
- Radilo se o priči teškoj 100 milijuna kuna, a odradili smo je profesionalno. Ja mito nisam primio niti poznajem te ljude, ali sam spreman na prijeki sud i streljanje u ranu zoru - prokomentirao je Kapović te dodao kako odluku o suspenziji nije dobio već je to saznao iz medija.
Protiv urednice "Otvorenog", Dijane Čuljak Šelebaj, nisu poduzete nikakve mjere jer Duspara nije gostovao u toj emisiji.
'U VEZI S KORUPCIJOM GODINAMA SE SPOMINJU ISTA IMENA'
O Kapovićevoj smjeni na sjednici je izvješteno Programsko vijeće HRT-a. Vijećnici su komentirali kako se u vezi s korupcijom već godinama spominju ista imena, ali posljedica nema.
- Očekivao sam da glavni ravnatelj Vanja Sutlić pokrene smjenu svih osoba koje su odgovorne za ovu aferu. Ukoliko do iduće sjednice Vijeća bude odgovoran samo Kapović, predložit ću pokretanje postupka smjene ravnatelja Sutlića, te ravnatelja HTV-a Blage Markote - rekao je vijećnik Hašim Bahtijari. Sutlić je kazao kako PR agencije ne kontaktiraju vodstvo kuće, već novinare. Vijećnik Siniša Grgić predložio je da se pregledaju HRT-ove knjige gostiju da se utvrdi koliko često PR-ovci dolaze i kod koga.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • smuc 09.12.2008.

    Sve zlo ide od Vanje i Čuljakuše .Smjenjeni Kapović če biti žrtvovan za više ciljeve (čitaj guzice gore navedenih )

  • tužni šokac 08.12.2008.

    ima njih puno više za suspenzije.A Duspara pa čovjek bi bio viđen malo dalje vjerovatno misli na sabor dobre mirovine

  • sprinterica 08.12.2008.

    a ovo su kao sad otkrili pa sve se to odavno zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare