To je to što me zanima!

"Godinama smo izvlačili novac iz tvrtki, dok nismo provaljeni"

Igor Premilovac je na sudu rekao kako ga je Josip Sapunar pitao da li bi mogao organizirati izvlačenje novca. On mu ej rekao da može i tako su krenuli u posao. Novac su izvlačili preko tvrtke u Austriji
Vidi originalni članak

Ja sam se 2013. javio DORH-u jer sam osjećao da više nemamo kud i ispričao im kako sam po uputama Josipa Sapunara organizirao izvlačenje novaca iz tvrtki. Upoznao sam mali broj ljudi upućenih u taj posao i tako smo radili nekoliko godina dok nismo provaljeni. Sapunara poznajem jako dugo, a konkretnu priču smo počeli na jednom eventu. Pitao me da li bih ja mogao organizirati to izvlačenje novaca, ja rekao kako da ne i tako smo krenuli u posao. Sapunar je bio jako oprezan 'pa je vrlo malo pisanih poruka bilo tu, uglavnom mi je usmeno govorio što i koliko kome treba fakturirati. Dok bi mi novac sjeo na račun, poslao bih ga u svoju tvrtku u Austriju, otišao po njih, uzeo svoju proviziju i ostatak dao Sapunaru, rekao je u četvrtak na suđenju bivšem HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti Igor Premilovac. Premilovac svjedoči u HAC-ovoj grani afere Remorker. 

Igor Premilovac je sporazumno osuđen nakon priznanja da je preko njegovih tvrtki izvlačen novca iz javnih cestarskih tvrtki.

Optuženici koji se ranije nisu nagodili s tužiteljstvom u potpunosti odbacuju optužbe da su pod Kalmetinim okriljem stvorili mrežu koja je navodno izvukla preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmetu se, osim toga, tereti i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske od agencije Fimi media ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • hipron 17.11.2017.

    sve je to bilo za još bolje sutra svih Hr građana.

  • 16.11.2017.

    Ovaj iskaz Premilovca više mi sliči na obuku novih kadrova, jer oni na koje se priča odnosi ili su nedodirljivi ili su pokajnici, pa je pojeo vuk magarca.

  • PATRICIA 16.11.2017.

    Lopurde besramne!Ima li vam kraja?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare