To je to što me zanima!

Očekivano: Hernadi nije došao na suđenje protiv Polančeca

Hernadiju je poziv dva puta uručen, ali on nije obavijestio sud da se neće pojaviti. No, to i ne čudi budući da čelnika MOL-a DORH sumnjiči za mito u aferi Ina-MOL
Vidi originalni članak

U sklopu suđenja bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu trebao svjedočiti predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi, no on se nije pojavio.

Prema riječima suca Siniše Pleše Hernadiju je poziv dva puta uručen, ali on nije obavijestio sud da se neće pojaviti. 

No, to i ne čudi budući da Hernadija DORH sumnjiči u aferi Ina - MOL. On je, prema tvrdnjama USKOK-a, bivšem premijeru Ivi Sanaderu omogućio primanje deset milijuna eura mita kako bi mađarska naftna kompanija stekla većinska upravljačka prava u Ini. Mađarsko ga je tužiteljstvo, unatoč teškim optužbama, odbilo ispitati pravdajući se zaštitom nacionalnih interesa. 

Inače, u ponedjeljak je na suđenju u aferi 'Spice' svjedočila bivša predsjednica Nadzornog odbora Podravke Ksenija Horvat. Ustvrdila je da se u Podravci često govorilo o mogućnosti da tvrtka dođe u ruke novog vlasnika i da joj prijeti tzv. neprijateljsko preuzimanje koje bi bilo nepovoljno i za radnike. Rekla je da ju je Polančec, dok je bio u upravi, kao čelnicu sindikata još 2002. zamolio da o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja obavijesti tadašnjega HSS-ova župana Josipa Friščića i SDP-ova gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. 

Horvat je izjavila da Polančecu nije davala službenu dokumentaciju te da je u Polančecovoj kući pronađena kopija dokumenata koja je prije nje prošla kroz više ruku.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • žbrlj 13.03.2012.

    krivo im sude za kriminal treba im sudit za veleizdaju jer su uništavali ljude i njihovu budučnostda bi natrpali u svoje đepove pa na bar 20 godina u lepoglavu ili kao u kini metak iza uha možda bi onda netko počeo pošteno raditi

  • PMF 087 13.03.2012.

    Nek su oni njih pustili na slobodu... Kad nekom pukne film da su mu dostupni.. Bogme, mnogima ne fali baš puno kad vide šta se radilo i šta se radi u ovoj državi.

  • timica2 13.03.2012.

    Doslovno imam mučninu kada su u pitanju sve te afere.Koliko godina će trajati ta trakavica.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare