To je to što me zanima!

Afera Spice: Odvjetnici će u rujnu ispitati Sanadera?

U Hrvatskoj odvjetničkoj komori su ispitali prve svjedoke obrane o navodnim malverzacijama u Podravci. U srijedu su svjedočila tri odvjetnika
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj odvjetničkoj komori u srijedu popodne počeli su ispitivati prve svjedoke obrane o navodnim malverzacijama u Podravci. 'Odvjetničku istragu' o 'Aferi Spice' vodi obrana neovisno od USKOK-a. Pozvali su tri odvjetnika kao prve svjedoke, piše Nacional. Obrana ne može predlagati tužiteljstvu koje svjedoke treba saslušati. Odvjetnici optuženih u aferi Spice rekli su da je 'odvjetnička istraga' pravna novina koju je omogućio novi Zakon o kaznenom postupku. Svjedoci se u ovom slučaju ne moraju odazvati ispitivanju. Namjeravaju saslušati oko 50 ljudi, a svjedočenja bi trebala trajati sve do rujna. Navodno su pozvali i bivšeg premijera Ivu Sanadera. To bi bio prvi slučaj u povijesti hrvatskog pravosuđa da obrana u okviru istrage kao svjedoka pozove visokog sadašnjeg ili bivšeg državnog dužnosnika. Ukoliko se Sanader odazove, ispitat će ga posljednjeg i to u rujnu. Odvjetnici će navodno pozvati na svjedočenje i Sanaderva bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka, Josipa Frišćića, predsjednika HSS-a te gradonačelnika Koprivnice, Zvonimira Mršića.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dalekoo 16.06.2010.

    Nemojte se puno radovat, da je ovaj trebao visit, visio bi on vec davno prije. On nazalost spada u on skupinu \"nedodirljivih\"... dok se narod ne digne, ovakvi kao on ce im sjediti na grbaci..

  • 25sat 16.06.2010.

    Pa, bilo je i vrijeme !

Komentiraj...
Vidi sve komentare