To je to što me zanima!

Afera u Dubrovniku: Pročelnica Konzervatorskog odjela davala je dozvole bez ikakvog pokrića?

Ministarstvo kulture potvrdilo je kako se češlja Konzervatorski odjel u Dubrovniku u kojem su utvrđena određena odstupanja od uobičajene prakse, kao i postupci koji su u suprotnosti s pravilima struke
Vidi originalni članak

Izgleda kako bi Dubrovnik mogla potresti nova afera, javlja Dnevnik.hr.

Ministarstvo kulture potvrdilo je kako se češlja Konzervatorski odjel u Dubrovniku u kojem su utvrđena određena odstupanja od uobičajene prakse, kao i postupci koji su u suprotnosti s pravilima struke.

U pitanju je rad bivše pročelnice tog odjela Žane Baće. Problem su potvrde projekata koje su se izdavale bez uvjeta, građevinskih dozvola i konzervatorskih elaborata, javlja Dnevnik.hr, a uključena i jedna dubrovačka arhitektica koja je radila na tim projektima. Njoj prijeti gubitak licence za rad na zaštićenoj kulturnoj baštini.

Sporni projekti su Peškarija i jedan dubrovački ljetnikovac. Prvi je uzburkao javnost 3D animacijom zamišljenog montažnog objekta nakon čega je došlo do revizije, a radovi su naposljetku zaustavljeni, dok je drugim projektom podignuto čak sedam belvedera.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 13.06.2020.

    Zakon džungle srca spaja....

  • jozicalen9 13.06.2020.

    Pa zna se, u Dubrovniku su na vlasti domoljubi iz Adezeja, i korupcija i pljačka je za njih domoljublje.

  • jakolishe 13.06.2020.

    Dobro,a što je sa obrsnelom i rijekom.. milioni su u pitanju,dorh radi na tome v3c duze vrijeme a ivdje ni rijeci,zasto? Jer je SDP u pitanju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare