To je to što me zanima!

Afera u HŽ-u: Na račune tvrtki uplatila je milijune

USKOK i policija sumnjaju da je bivša direktorica u HŽ-u B. Robić protuzakonito prebacila milijune eura na račune off shore tvrtki u inozemstvu
Vidi originalni članak

Policija i USKOK sumnjaju da je Biserka Robić, bivša direktorica Agencije za integralni transport (AGIT) Hrvatskih željeznica, na račune off shore tvrtki u inozemstvu protuzakonito prebacila najmanje 2,5 milijuna eura. Koristila se i drugim malverzacijama da iz tog poduzeća izvuče velika financijska sredstva. Robić je navodno otkrivena u drugoj polovici prošle godine kada je nova uprava u poslovnoj dokumentaciji pronašla niz sumnjivih novčanih transakcija i čudnih računa. O tome su izvijestili ministra Božidara Kalmetu. U istragu su uključeni i Porezna uprava te Ured za sprječavanje pranja novca, dok se isplatama u inozemstvo bavi i Financijski inspektorat. Postoje i indicije da su velika sredstva prebačena i u druge države, kao što je BiH. Istražuje se plaćanje računa za koje se sumnja da su fiktivni, kao i plaćanje po fakturama za robu daleko iznad njene tržišne cijene, piše Jutarnji list. Biserka Robić inače je s mjesta direktorice AGIT-a smijenjena u travnju prošle godine, a tvrtku je potpuno napustila na kraju rujna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • drug Tito_1 10.02.2009.

    Ko ima hrabrosti i petlje upiknut u ovaj kriminal???

  • sprinterica 10.02.2009.

    sigurno nije sama i nije jedina

  • luna2 10.02.2009.

    Pa ,ako ne zbriše van (logistiku ima) sad kad ste sve objavili,zašto ne čitamo -Uhapšena nakon opsežne istrage-. Mislim ,kao nekaj joj se bude dogodilo,dobar advokat i još bude ona tužila i naravno dobila spor,RH.Zbog klevete,duševnih boli ,blačenja ugleda ,duševnih boli obitelji itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare