To je to što me zanima!

Eksplozija u džamiji: Najmanje sedmero mrtvih, 13 ozlijeđenih

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 13 ih je ranjeno u velikoj eksploziji u šijitskoj džamiji u Kandaharu na jugu Afganistana, kazali su dužnosnici i pokrajinski čelnici.
Vidi originalni članak

Kari Sajed Hosti kazao je da vlasti prikupljaju podatke o eksploziji koja se dogodila nekoliko dana nakon bombaškog napada Islamske države u šijitskoj džamiji u sjevernom gradu Kunduzu.

U toj je eksploziji poginulo najmanje sto ljudi. Na fotografijama koje su objavili novinari na društvenim mrežama brojni su ljudi mrtvi ili ranjeni na krvavom podu džamije.

Nematula Vaha, bivši član pokrajinskog vijeća, kazao je da je do eksplozije došlo u džamiji Imam Bargah. Kazao je da je iz džamije izvučeno najmanje sedam ubijenih i 13 ranjenih, ali da bi broj umrlih mogao porasti

STRAVA U AFGANISTANU Poginuli tijekom molitve: Preko 40 mrtvih i više od 140 ranjenih u bombaškom napadu u džamiji

Talibanski specijalci stigli su do džamije kako bi osigurali mjesto te su apelirali na stanovnike da doniraju krv za žrtve.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Nakon talibanskog preuzimanja vlasti u kolovozu, teroristička organizacija Islamska država pojačala je svoju aktivnost.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nika3_1 15.10.2021.

    Šijiti, suniti i hrpa drugih muslimanskih frakcija i ne vole se međusobno. Zbog toga i migrante ne primaju u muslimanske države.

  • Dalibor0704 15.10.2021.

    @papar_sol Malo Google, a ne pisati gluposti. Singapore ima 31% budista, na drugom mjestu su kršćani, na trećem muslimani, 74% Kineza.

  • Dalibor0704 15.10.2021.

    ISIL kontra Talibana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare