To je to što me zanima!

Agit prošle godine godine bio gubitaš - sada su već u plusu

Agencija za integralni transport (Agit) jedina je tvrtka u sustavu HŽ-a koja posluje s dobitkom, a prije svega nekoliko mjeseci bili su na rubu propasti
Vidi originalni članak

Agencija za integralni transport (Agit) jedina je tvrtka u sustavu HŽ-a koja posluje s dobitkom, a prije svega nekoliko mjeseci bili su na rubu propasti. Tako barem tvrde u ovoj tvrtki u 100-postotnom vlasništvu HŽ Carga. Inače, tvrtka ima 200-njak zaposlenika, 50-ak željezničkih vagona te svoje kamione. 

- Agit je danas vodeći hrvatski pružatelj cjelovite usluge prijevoza robe na području Europe, a lidersku regionalnu poziciju osiguravaju nam tvrtke kćeri u Srbiji i BiH. Prosječno godišnje prevezemo 4 milijuna tone robe, odnosno 35.000 kontejnera - kazao nam je predsjednik Uprave tvrtke Zlatko Martić. Kada je u travnju prošle godine došao na mjesto direktora tvrtke gubitak u prva četiri mjeseca 2012. iznosio je 843.000 kuna. 

- U svega nekoliko mjeseci uspjeli smo zaustaviti negativni trend i preokrenuti ga te smo u prvih sedam mjeseci ostvarili dobit od 376.000 kuna - objasnio je Martić. To su uspjeli, tvrdi, zahvaljujući korjenitim organizacijskim promjenama, štednjom te pojačanim akvizicijama na inozemnom i stranom tržištu.

- Vozni park nismo obnavljali novim i skupim automobilima, nego smo koristili rabljena vozila. Tvrtka je do našeg dolaska plaćala preskupa skladišta koja nisu bila dobro iskorištena, što smo promijenili - kazao je Martić. U ovoj godini, kada Agit slavi 20 godina postojanja, nastojat će nastaviti s pozitivnim trendovima te još više poboljšati rezultate.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Capafiori 22.01.2013.

    Ma kakav Agit :))))? HŽ ima tisuće i tisuće kvadratnih metara neiskorištenih skladišnih prostora, tisuće i tisuće kilometara propalih željezničarskih pragova i kolosjeka, vozni park na kojem bi pozavidio svaki predsjednik države, a menađera, šefova i upravitelja - ko pljeve. I sad se pojavio nekakav Agit da "ruši" 70-godišnju tradiciju?? ;) Čestitam ljudi, tako se radi i kreće prema naprijed!

  • wintersports 22.01.2013.

    neko hoce da se sakrije pravo stanje,, kao i uvjek..

  • VladimirPruderović 22.01.2013.

    sunce se polako diže iznad HDZ horizonta. Hvala ti Bože i svima onima koji nisu glasali za HDZ ponovno. Pa završili bi u 45. godini da su oni ostali. Samo unazad, jer tko i koja sila je mogla nahraniti onu megalomansku glad za imati i moći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare