To je to što me zanima!

"Agrokor je zainteresiran za proizvodnju GMO free soje"

Kroz projekt se planira zasijati ukupno 1,8 mil. hektara u svim zemljama Dunavske regije čime bi se smanjila ovisnost europskih proizvođača stočne hrane o uvozu
Vidi originalni članak

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je danas u Berlinu, u sklopu sajma Zeleni tjedan, Deklaraciju "Dunav soja" koju je predložila Austrija. Cilj Deklaracije je, zbog povećane potražnje, povećati proizvodnju GMO free soje u Europi, a želja je da se razina proizvodnje soje poveća sa sadašnjih 3 posto obradivih površina u EU.

Kroz projekt se planira zasijati ukupno 1,8 milijuna hektara u svim zemljama Dunavske regije čime bi se smanjila ovisnost europskih proizvođača stočne hrane o uvozu. 

U Hrvatskoj bi se proveo pilot projekt na odabranim lokalitetima za zainteresirane poljoprivrednike koji bi sklopili ugovore s Udruženjem Dunav soja i time bi osigurali fiksnu cijenu za prodaju proizvedene soje.

- Koncern Agrokor zainteresiran proizvoditi GMO free soju i posebno je kao takvu označiti trgovačkim znakom - rekao je Jakovina.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • MAX 2010 23.01.2013.

    Pokriće za smeće koje uvoze, a i fond na raspolaganju -pa tko nebi ?!

  • mojzetdida 23.01.2013.

    bojkot todorićevog konzuma

  • zdepar 21.01.2013.

    teško poljoprivredi koju vodi stručnjak koji je propao kao vlasnik seoske poljoprivredne apoteke

Komentiraj...
Vidi sve komentare