To je to što me zanima!

Air France priznao kako je uzrok pada kvar računala

Brazilski ministar obrane Nelson Jobim odbacio je nagađanja o bombi. Objasnio je da ulje na moru upućuje na to da avion nije eksplodirao u zraku
Vidi originalni članak

Nakon što su obitelji stradalih putnika zaprijetili da će tužiti Air France, šef te zrakoplovne kompanije priznao je da se avion srušio zbog kvara električnog sustava. Dodao je i da je Airbus poslao najmanje šest automatskih poruka. Iz zadnje poruke se može se vidi da je u piltoskoj kabini pao tlak te da je unutra ušao zrak. Pilot je prijavio da pokušava otkloniti kvar, ali da ih udaraju snažne turbulencije, te da su okruženi olujnim oblacima nabijenim elektricitetom. Prije nestanaka aviona s radara, isključio se autopilot, no nije poznato je li to poslijedica kvara ili je kapetan to učinio kako bi se pokušao izmanevrirati avion.

'TRAŽIT ĆEMO AVION DOK GA NE NAĐEMO'
Brazilci su povećali broj brodova koji tragaju za ostacima strušenog zrakoplova kompanije Air France. Četvrti bod brazilske mornarice pridružio se potrazi nakon što su iz aviona uočili dijelove zrakoplova. Tim pretražuje područje promjera 200 kilometara kako bi otkrili što je uzrokovalo pad Airbusa A330. Nagađalo se i da se radi o terorističkom napadu jer je španjolski pilot, koji je u drugom zrakoplovu putovao iz Lime u Madrid, navodno vidio snažan blijesak u zraku. Pilot je sve prijavio kontroli leta i dodao kako leti blizu rute gdje je u jeku olujno nevrijeme sa snažnom električnom aktivnošću. Brazilski ministar obrane Nelson Jobim odbacio je sva nagađanja o bombi u avionu.
- Na postoje ništa što upućuje da teroristički čin uzrok pada zrakoplova. Radit ćemo sve dok ne nađemo olupinu - rekao je Jobim. Objasnio je kako uljne mrlje na površini mora upućuju na na to da zrakoplov nije eksplodirao u zraku.
- Da se to dogodilo, ne bi pronašli tragove goriva i ulja na površini mora - objasnio je Jobim na konferenciji za novinare. Dodao je kako još uvijek nisu našli niti jedno tijelo od nestalih 228 putnika i članova posade jer ljudska tijela u nekim slučajevima ostaju pod vodom i do šest dana, prije no što ponovno izrone.

AVION PREBRZO ULETIO U OLUJU?
Francuske novine Le Monde su objavile da je Airbus u nevijeme uletio 'krivom' brzinom. Stručnjak za zrakoplove Sepp Moser je za švicarski Blick objasnio da je avion vozio prebrzo.
- Ako avion prebrzo uleti u nevrijeme onda trpi snažne udarce - objasnio je Moser.

ZORAN JE HTIO ZAMIJENITI KARTU I IĆI RANIJIM LETOM
Slovenac Andrej Aplinc (40), koji se ukrcao na raniji let i tako izbjegao smrt u Air Franceovom avionu ispričao je kako je otišao sa Zoranom Markovićem i ostalim kolegama na pivo prije puta. Prisjetio se da je Zoran, čuvši da on ide ranijim letom, htio zamijeniti kartu i ići s njim.
-A da i ja promijenim kartu pa da zajedno letimo? - i u istom je dahu sam sebi odgovorio da je let sad već prijavio i da neće komplicirati - rekao je Aplinc. On je za nesreću saznao tek nakon što je sletio u Pariz i uključio mobitel. Nazvao ga je kolega koji je mislio da je na letu AF 447.
- Nije se mogao načuditi otkud se javljam sve dok mu nisam objasnio da sam u zadnji čas promijenio let - rekao je Slovenac, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • damirAERO 08.06.2009.

    EDINJO, ako nisi znao A330 i A319/320 koje i croatia airlines leti zapravo imaju identican sistem zato ne pricaj o necemu o cemu pojma nemas

  • lilyann 05.06.2009.

    Strasno jadne njihove obitelji..moja najiskrenija sucud..Pocivali u miru.. Meni jako bliska osoba plovi i stalno je u avionu,strah me je i bez da se ovakve stvari desavaju..

  • god of war 05.06.2009.

    jebeno je to ljudi moji,ja neznam kako bi reagira da znam da ću umrit kad avio zvekne od vodu ili tak nešta..ja se samo nadam,koliko god to glupo zvučalo,da su umrli a d anisu ništa osjetili,bez patnji svega drugog!! moja iskrena sućut svim obiteljima...ovo je strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare