To je to što me zanima!

Akcija Iscjelitelj: Riječanin u svom vrtu uzgajao konoplju

Pretragom ostalih prostora, plastenika i sušare oduzeto je ukupno 22, 278 kg marihuane te 11 stabljika kao i ventilatori, električne grijalice, sjeckalice i drugo
Vidi originalni članak

Zbog sumnje u kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga, riječka policija u petak je privela H.L.(36) s područja Matulja. 

Nakon višemjesečnog prikupljanja saznanja u akciji kodnog imena "Iscjelitelj", utvrđeno je kako je osumnjičenik od travnja do listopada ove godine u vrtu obiteljske kuće uzgajao indijsku konoplju.

Pretragom ostalih prostora, plastenika i sušare oduzeto je ukupno 22, 278 kilograma marihuane te 11 stabljika visine 150 do 180 cm, kao i ventilatori, električne grijalice, sjeckalice te drugi predmeti namijenjeni uzgoju i proizvodnji droge.

Proizvodio i ulje kanabisa

Također, pod izlikom bavljenja alternativnom medicinom, osumnjičenik je destilirao i proizvodio i ulje kanabisa.

- Inače, od jednog kilograma marihuane može se proizvesti 50 do 60 ml kanabisova ulja, a 10 ml na crnom tržištu stoji 350 eura. Vrijednost zaplijenjene marihuane na crnom tržištu stoji oko 200 tisuća kuna - na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU primorsko goranskoj rekao je načelnik opatijske policije Damir Brnas.

Uzgajao u medicinske svrhe?

 Osumnjičenik, koji nije od prije poznat policiji, prijavljen je državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Inače je znan kao vrlo aktivan član Društva oboljelih od multiple skleroze te sudionik mnogobrojnih radionica i predavanja na temu liječenja te bolesti, a poznato je da mnogi oboljeli u liječenju koriste upravo ulje kanabisa te je za pretpostaviti da će se njegova obrana temeljiti na uzgoj ove biljke u medicinske svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • TomaBudimir 26.10.2014.

    a pedofili ubojice nasilnici politicari koji su ukrali milijune setaju okolo slobodni to je hrvatska pravda ako imas para kupis svoju slobodu

  • sime x 25.10.2014.

    jadan covjek, a toliko se trudio. hehehe

  • MuhamedRehak 24.10.2014.

    u sloveniji je konopljino ulje u slobodnoj prodaji moze se kupit u svakoj ljekarni i 1/5 lit,kosta oko 18 eura......

Komentiraj...
Vidi sve komentare