To je to što me zanima!

Akcija kod Draganića: Hrvat u autu vozio više od kg 'speeda'

U policiji nisu potvrdili da su na autocesti pronašli migrante, već je zatečeno devet državljana Turske za koje je utvrđeno da nezakonito borave u RH...
Vidi originalni članak

Rezultate preventivno represivne akcije koju je policija u srijedu provela na autocesti A1 kod odmorišta Draganić u suradnji s ostalim službama i inspekcijama predstavljeni su u četvrtak na tiskovnoj konferenciji u Pu karlovačkoj. Uz brojne prekršaje koji su zabilježeni kod sudionika prometa koji su pregledani na autocesti tijekom akcije koja je trajala od 10 do 15 sati policija je "odradila" i najveću zapljenu amfetamina po količini i kvaliteti do sad na području Uprave. 

Naime kod hrvatskog državljanina pronašli su 1037,9 grama čistog amfetamina čiji se volumen uz dodavanje ostalih supstanci može povećati do pet puta. U policiji nisu potvrdili da su na autocesti pronašli migrante, već je zatečeno devet državljana Turske za koje je utvrđeno da nezakonito borave u RH.        

- Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj iz Zakona o strancima. Iz nadležnosti Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb) utvrđena su četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU. Iz nadležnosti Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, a iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Ujedno, na izvanredni tehnički pregled upućeno je 16 vozila od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, zbog čega su dva vozila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

Što se tiče utvrđenog prekršaja iz Zakona o strancima, on se odnosi na zatjecanje devet državljana Turske, a za koje je utvrđeno da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Što se tiče utvrđenih prekršaja i kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga ukupno je pronađeno 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i 1037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Ujedno, radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti. - prezentirao je u četvrtak medijima voditelj Službe policije Pu karlovačke Jure Pavlinić rezulate pojačanog nadzora prometa koji je tijekom srijede vršen kod odmorišta Draganić u smjeru juga. 

Policija je s ciljem  podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela provela pojačan nadzor prometa u suradnji s inspekcijski službama; Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestama Rijeka – Zagreb te policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke. 

Pavlinić je istaknuo da su akcijom polučili vrlo dobre rezultate, te da će i u narednom periodu provoditi ovakve ili slične aktivnosti.
 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • amun6 09.11.2018.

    eto, drogica je naj bolja za hrabrost, treba na vrijeme osigurat tržište za budućnost-

  • LeeLilačaLoo 08.11.2018.

    Ne kužim ovo s izvanrednim tehničkim.. Ak prođem tehnički valjda mi je auto u voznom stanju... kak su oni to procijenili? Može mi to tko pojasniti???

  • Istvan Serekesz 08.11.2018.

    9 Turaka nezakonito borave na teritoriju RH????? Pa koga vi farbate????

Komentiraj...
Vidi sve komentare