To je to što me zanima!

Akcija na 'Fejsu': Snizite plaće i privilegije naših zastupnika!

Cilj inicijative 24sata je smanjenje plaća saborskih zastupnika na dvije prosječne hrvatske plaće, ukidanje paušala od 1500 kuna i stroga kontrola svih troškova
Vidi originalni članak

Dnevni list 24sata pokrenuo je inicijativu kojom u ovim teškim vremenima zajedno s građanima tražimo da političari pokažu razumijevanje za ljude od kojih žive te simboličnim odricanjem i kontrolom troškova podijele sudbinu stanovnika Hrvatske. Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim sudjelovanjem omogućite da političarima pošaljemo poruku kako je krajnje vrijeme da se i oni solidariziraju s nama. 

Svoju podršku možete izraziti na Facebook stranici Smanjimo plaće i privilegije saborskim zastupnicima. Broj fanova raste iz sata u sat, što samo dokazuje ogorčenost građana privilegijama koje uživaju naši parlamentarci. U vrijeme kada se svatko može naći na Zavodu za zapošljavanje uz već postojećih 360.000 nezaposlenih, u vrijeme kada mnogima prijeti smanjenje ili neisplata plaće, jedino je njihov posao siguran, bez odgovornosti i obveza prema građanima koji su ih izabrali.

Zastupnik za svoj rad prima plaću od najmanje 15.000 kuna na mjesec, čak i kada u tri mjeseca radi samo 25 dana. Zato tražimo od zastupnika Hrvatskog sabora da izglasaju:

 - smanjenje svojih plaća na dvije prosječne hrvatske plaće

 - ukidanje mjesečnog saborskog paušala od 1500 kuna

 - strogu kontrolu ostalih troškova

Porezni obveznici su ti koji plaćaju rad Sabora, a ne znaju kako se njihov novac troši jer ne postoji kontrola. S druge strane, uz svakodnevne vijesti o novim otkazima, u zemlji bez investicija, zapošljavanja i plana za rast u budućnosti, zastupnici naroda nisu spremni solidarizirati se s građanima čije bi interese trebali braniti. Zato vas sve pozivamo da se pridružite akciji te da zajedno potaknemo promjene ka pravednijem društvu.

Pridružite nam se na Facebooku!

Pročitajte kolike plaće i beneficije imaju zastupnici

Idi na 24sata

Komentari 206

  • ljubica ljubičica_1 07.02.2014.

    Ne samo smanjit plaće, već idući saziv Sabora mora biti drastično manji!!!!!!!

  • lupi dobrić 25.10.2013.

    Kažu gospoda sabornici:"smanjenje naših plaća neće riješiti deficit".Točno,ali će pridonijeti smanjenju barem za 1 promil.Koliko mi je poznato dobivaju lovu za prijevoz a plaćamo im stan u Zagrebu,Plaćen odvojeni život,za kaj?Koriste bankovne kartice bez limita.Kome pravdaju račune,ako ih uopće pravdaju.Tko provjerava ida li se uopće provjerava sveukupno imovinsko stanje prije ulaska u sabor i nakon toga?Dali se provjeravaisto i kod njihovih obitelji(uže i šire)?Postoje li ikakve sankcije za njihov lopovluk?

  • abeceda 06.05.2013.

    Da su bili "k čemu" snizili bi oni sami sebi plaće odmah kad su došli na vlast, tim više što se propagiraju za nekakvu "socijalnu" vlast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare