To je to što me zanima!

Akcija Vodovoda: Platiše će na poklon dobiti hrvatsku zastavu

Mislimo da bi ih hrvatske zastave mogle motivirati ljude da urednije podmiruju svoje račune, rekao je gradonačelnik, kao i da su uočili da dosta Osječana nema zastave
Vidi originalni članak

Rukovodstvo osječke komunalne tvrtke Vodovod svim urednim platišama vode darovat će veliku hrvatsku zastavu. U tu svrhu Vodovod je izdvojio 750.000 kuna, a u nabavci će sudjelovati i Grad Osijek. Da cijela priča nije tek predizborna retorika ukazuje i javno raspisan natječaj prema kojemu Vodovod Osijek traži najpovoljnijeg dobavljača 30.000 hrvatskih zastava dimenzija 70 sa 150 centimetara zapakiranih u plastične vrećice.

- Hrvatska ulazi 1. srpnja u Europsku Uniju, bit će puno europskih zastava, a hrvatskih - nigdje. E, mi moramo raditi na zaštiti hrvatskog identiteta! S druge strane, želimo uistinu nagraditi, makar i simbolično - hrvatskom zastavom, sve one koji i u ova teška vremena uredno podmiruju plaćaju račune i podmiruju svoje obveze, kaže osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Kad su naši generali Gotovina i Markač pušteni iz haškog pritvora, primijetili smo da dosta Osječana nije izvijestilo zastave iz jednostavnog razloga što ih nemaju, rekao je Bubalo

Prema Bubalovim riječima, cijena hrvatskih zastava kupljenih u tako velikoj količini zasigurno će biti znatno povoljnija nego da se kupuju pojedinačno te će Grad Osijek i Vodovod "tako uštedjeti"!

Ljubomir Novoselić, predsjednik Uprave Vodovoda Osijek, želi da se na natječaj, koji je bez ikakvih uvjeta i ograničenja, jave hrvatski proizvođači zastava. Vodovod Osijek ima 45.000 potrošača, a nabavit će se 30.000 zastava. 

- Možda je predviđenih 750.000 kuna čak i prevelik iznos za nabavku zastava, ali to je tek naša procjena... Vodovod je velika i kvalitetna tvrtka koja dobro posluje i smatram da se ovako, lijepom gestom, moramo odužiti našim urednim platišama. Jer, danas platiti sve takse nije mala stvar, kaže Ljubomir Novoselić.

Inače, planirani iznos za nabavku 30.000 zastava (možda u konačnici bude i 40.000 zastava!) gotovo je deset puta veći od gradskih subvencija trgovačkim društvima, poljoprivrednicima i obrtnicima izvan javnog sektora, a dvostruko veći od sredstava namijenjenih zaštiti i očuvanju kulturne baštine u Osijeku.






Idi na 24sata

Komentari 53

  • Filozof_1 30.01.2013.

    Ja sam umirala od smijeha na ovo ... Ajde kada već idu nešto poklanjati, onda neka poklone litru mlijeka, kruh ili šećer jer ne plaćaju ti ljudi zato što im se ne da prošetati i platiti, nego zato jer nemaju .... Samo mi nije jasno kako 30000 zastava košta 750000kn, kad se sjećam informacije kada su se pojavile one zastavice na autima za vrijeme prvenstva osoba koja se toga sjetila, vidjevši to u inozemstvu, je platila jednu manje od 1kn ... ... A ja sam kupila kvalitetan navijački šal za 3kn, i još k tome da je tu tri kune uračunata marža, troškovi i sl. :)

  • gaudi 29.01.2013.

    Bubalo imenjače moj,ovaj potez je više nego debilan. 600 000 kn na zastave potrošiti .Čitam ovo i ne vjerujem. Pa jel ne bi bilo pametnije utrošit novce na nešto korisnije ovom jadnom i umornom narodu. Neki aparat za preglede u bolnici,možda neko nastavno sredstvo,računala na primjer ili još bolje pomoći socijalno ugroženim obiteljima,pružiti nekom mali tračak nade u bolji svijet i ljude. Poštujem te kao čovjeka i kao javnu osobu ali ovome se nisam nadao,ovo je više nego jedna velika sramota. Krešimir Ćosić

  • little John 29.01.2013.

    Uz zastavu, neka im daju i pola koplja

Komentiraj...
Vidi sve komentare