To je to što me zanima!

Đakić Staziću: Smijete se k'o kreten i tako izgledate

Zastupnici odlučuju o Vladinom prijedlogu da se za deset posto smanje povlaštene mirovine veće od 3500 kuna. Mjera će obuhvatiti 90.000 ljudi
Vidi originalni članak

U žaru saborske rasprave o smanjenju povlaštenih mirovina većih od 3500 kuna za deset posto pala je i teška uvreda.
- Smijete se k'o kreten i tako izgledate - rekao je Josip Đakić (HDZ) zastupniku Nenadu Staziću (SDP).
Đakića je iznerviralo izlaganje SDP-ovca koji je kazao da će HDZ-ova vlast nakon izbora ostaviti zemlju s negativnom stopom rasta kao što je to bio slučaj 1999. godine. I dok je Stazić ostao hladan, reagirao je predsjedavajući Vladimir Šeks. Svom kolegi Đakiću bez previše razmišljanja izrekao je opomenu.
- Kolega Đakić, prevršili ste mjeru i nije uredu nazivati zastupnika Stazića kretenom. To je uvredljivo i nemojte to raditi - apelirao je Šeks.

STAZIĆ: ĐAKIĆ JE PRIMITIVAC
Luka Bebić me već nazivao teroristom i elementarnom nepogodom, a Đakić sada kretenom, prisjetio se Stazić uvreda na svoj račun.
- Time je Đakić pokazao puninu svog primitivizma. No, on ovdje ne predstavlja sam sebe nego stranku. Očito je da se njegovo ponašanje odobrava - kazao nam je Stazić.
Iako je HDZ-ovac zaradio opomenu, Stazić ističe na njega niti jedna kazna ne može djelovati. Da je bilo koji oporbeni zastupnik kolegi rekao da je kreten uz opomenu bi mu bila zabranjena daljnja rasprava, rekao je Stazić, no napominje da to samo govori o dvostrukim kriterijima potpredsjednika Sabora.

MARAS: ŠTO PRIJE VLADA ODE, PRIJE ĆE DOĆI DO REFORMI
Vladin prijedlog smanjena povlaštenih mirovina treba stupiti na snagu 1. srpnja, a obuhvatit će 90.000 ljudi među kojima su bivši zastupnici, članovi Vlade, predsjednik države, branitelji iz Domovinskog rata. Vladine škare neće zahvatiti mirovine stopostotnih ratnih vojnih invalida, rudara i radnika izloženih azbestu. Oporba je za rezanje saborskih mirovina koje bodu oči građanima, no sasuli su niz kritika na Vladu koja je, kažu, godinama pumpala i opteretila proračun kako bi povećala biračko tijelo, a sada uzima ljudima koji su mirovine zaslužili.
- Problem je kad uzjašete konja, ali ne znate jahati pa se počnete tumbati. Tako se najčešće padne s konja. Što prije ova Vlada ode s vlasti prije će se provesti neke konkretne reforme - kazao je Gordan Maras (SDP). Da je riječ o novom izvoru nepravdi, smatra Silvano Hrelja ispred kluba HNS-HSU.
- Nisam znao da živim u Šervudskoj šumi gdje si je Vlada poput Robina Hooda uzela za pravo odvajati masne od manje masnih guski - kazao je. Oporba ističe da se u rezanje povlaštenih mirovina krenulo, jer je nestalo novca u proračunu s obzirom da su se bojali tuneli i prodavala struja TLM-u. Pravedno rješenje bilo bi, kažu, da svi idu mirovinu po općim mirovinskim propisima, a da država može odlučiti hoće li nekoj kategoriji građana iz proračuna dati dodatak na mirovinu poput primjerice bivšem predsjedniku. Smanjenjem povlaštenih mirovina država će u ovoj godini uštedjeti 250 milijuna kuna, a iduće 610 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • konjica 27.05.2010.

    sve je točno osim što je trebao reći KAO kreten

  • osječan_1 27.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • samoširoki 27.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare