To je to što me zanima!

Ako Grčka odbaci euro, mogla bi imati najjeftinija ljetovanja

Neki ekonomisti misle da će valuta koja bi zamijenila euro vrlo brzo izgubiti na vrijednosti. To bi značilo da bi ljetovanje u Grčkoj bilo jeftinije i još privlačnije
Vidi originalni članak

Europske turističke agencije se pripremaju za eventualni izlazak Grčke iz eurozone poslije neuspjeha da se formira vlada i najave novih izbora u toj zemlji u lipnju. Britanski operater Thomas Cook je priopćila da, iako je Grčka i dalje od "velike vrijednosti" za turiste, ta kompanija se s hotelima priprema za mogući izlazak iz eura, javlja business.hr

No, iako su ekonomska i politička previranja u Grčkoj negativno utjecala na rezervacije za ovo ljeto i grčki turistički sektor već je javio da je opala potražnja, posebno iz Njemačke,  neki ekonomisti ipak vide pozitivne utjecaje. 

Naime, smatraju da će valuta koja bi zamijenila euro, ukoliko ga Grčka napusti, brzo izgubiti na vrijednosti, a to bi, pak, značilo da bi ljetovanje u Grčkoj bilo jeftinije i još privlačnije za turiste. 

Iz luksuznog turoperatera Kuoni su priopćili da ta kompanija razmatra mogućnost da izmjeni ugovore kako bi se uzela u obzir prednost u slučaju jake devalvacije neke nove grčke valute.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • konjina 16.05.2012.

    evo nas kod vas

  • Capafiori 16.05.2012.

    Grčka je svojim potezom destabilizirala eurozonu, pa se pitam čemu ovolika farsa oko ulaska u EU koja nema nikakve stvarne temelje, osim što se radi pandan SAD ??

  • tarup 16.05.2012.

    Ako nastupi ova logika onda neću ić u Grčku na ljetovanje, nego ću ić kupovati nekretnine... al neće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare