To je to što me zanima!

Ako je već mladi lav, onda mora rikati, ne skrivati se

Novi šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić slovi kao veliki zavodnik, no uzruja se čim mu se to spomene. Mnogi ga uspoređuju s Milanovićem
Vidi originalni članak

Žene iznimno cijenim i to je sve što imam reći o toj temi, rekao je pomalo otresito novoizabrani šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić (30). Nije bio raspoložen komentirati ni svoj odnos sa stranačkim kolegom Juricom Meićem, koji ga je uvrijedio nazvavši ga lažljivcem.
- S Meićem se nisam čuo i nije me zvao da mi čestita na pobjedi. Istina je da se znamo 13 godina, no nakon svega mogu samo reći da je svatko odgovoran za svoje postupke. Ne znam što takvi ispadi trebaju nekome dva dana prije izbora, ali sve u svemu, svakom na dušu - kaže Bernardić. Ovako neodređen činovnički govor Bernardić ne prakticira samo kad je riječ o delikatnim privatnim pitanjima. Njegov politički diskurs je apstraktan.
- Obrazovan je, mlad, ugodan oku i ima ugodan glas, no problem mu je, za sada, isprazan sadržaj govora. Izrazito je oprezan i takav birokratski izričaj funkcionirao je unutar stranke te ga doveo do pobjede, ali sad se mora mijenjati. Ako je već mladi lav, mora rikati, a ne skrivati se u sigurnoj zoni - rekla je Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za retoriku. Bernardić izgleda kao Rusija u opisu Winstona Churchilla - zagonetka, obavijena velom misterije, prožeta duhom tajne. Španjol Marković kaže da njegov početak podsjeća na početak Zorana Milanovića.
- Osvanuo je kao novo lice, poput Milanovića, i doživio nagao, pomalo neočekivan uspjeh. Ako misli napredovati, mora mijenjati stil. No stalno se pitam što takav mlad i pametan čovjek radi u politici - dodala je. Fizičar Bernardić kaže da je u politiku ušao nakon smrti oca, hrvatskog branitelja. Prijatelji iz studentskih dana opisuju ga kao opuštena zabavljača i uzorna studenta. Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću, smatra da je dobro što je počeo suzdržano.

'PLJUJTE ME AKO NA JESEN BUDEM OVDJE'
Zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić ne može suspregnuti razočaranje. Obećao je da će, ne sjedne li u fotelju šefa zagrebačkog SDP-a, dati ostavku na mjesto dogradonačelnika.
- Pljujte me ako ovdje budem na jesen. Rekao sam da ću dati ostavku i dat ću je bez obzira što misli stranka - rekao je Jelušić dodajući da se neće povući ni s jedne stranačke funkcije.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • rođin rođo1 31.05.2010.

    žao mi je nemože te nam ništa,niti ste nas ni ti niti bero naseljavali ali neće te nas vi ni raseljavat.

  • urba 31.05.2010.

    ne kužim, šta nesretnik srbov iz hrvatske koji je isfrustriran što se nije isfurao na likove iz pisanih romana, ima protiv Hrvata iz BiH-a, čiji mu duh šapće, milošević, šešelj ili draža, pitanje je sad

  • samoširoki 31.05.2010.

    ma bolje i ovaj mladi bik nego jelušić,partijska ulizica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare