To je to što me zanima!

Ako osude Sanadera država će se naplatiti iz njegovih slika

U Sanaderovoj vili u Kozarčevoj ulici istražitelji su našli mnoge vrijedne slike i skulpture. Među njima su i remek djela Vlahe Bukovca te Celestina Medovića
Vidi originalni članak

U slučaju da se bivšeg premijera Ivu Sanadera osudi i tako dokaže da je oštetio državni proračun za milijune kuna država će se dijelom namiriti iz zaplijenjene kolekcije umjetnina iz Sanaderove vile, piše portal Dnevnik.hr. To bi onda bio presedan u novijoj hrvatskoj povijesti da se iz umjetnina bivšeg premijera naplaćuje država. U vili u Kozarčevoj ulici istražitelji su našli mnoge vrijedne slike i skulpture. Među njima su i remek djela Vlahe Bukovca te Celestina Medovića. Sanaderova zbirka umjetnina trenutno se nalazi u zagrebačkom Muzeju suvremenih umjetnosti. 

Vrijedne Bukovčeve slike posudio za izložbu

Ravnateljica Moderne galerije u Zagrebu zatražila je Ivu Sanadera jednu sliku Vlahe Bukovca za postavljanje izložbe u Haagu 2009. On joj je uz tu jednu odlučio posuditi još četiri vrijedne Bukovčeve slike. Radi se o "Krpanje mreže", "Šuma u Fontainebleauu", "Portret gospođice Monnier", "Mala Markiza" te "Zavist ubija pravednost III", navodi Jutarnji list. Na izložbi je tek jedna slika bila potpisana s "Kolekcija Sanader" dok je navodno za ostale bivši premijer tražio da se potpiše sa privatna kolekcija.Slike su tada osigurane na 230.000 eura, a prema dokumentu iz Moderne galerije najskuplji je "Portret gospođice Monnier" koji je osiguran na 60.000 eura. Navodno te slike nisu pronašli u Sanaderovoj vili, a u dokumentu iz Muzeja piše da su ih vratili Sanaderu u siječnju 2010. godine.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • marin.0202 06.01.2011.

    Ali ce slike procijeniti tako nisko da ig opet moze kupiti nazad

  • otorinolaringolog / ginekolog 05.01.2011.

    dva put bumo platili slike!?

  • pravda je spora 04.01.2011.

    Mislim da od tog svega neće biti ništa ako talijani ne mogu protiv mafije nemožemo ni mi. To je samo još jedna igra rukovodstva ove države da se uližu eu. kak ti nešto se dešava u našoj zemlji. svaki normalan čovjek u ovoj državi zna da su lopovi na vlasti samo neznam kako to nezna uskok.stalno se priča kako ne treba miješati politiku i pravosuđe a to kod nas nije tako.kad se malo bolje pogleda sanader je sad u prvom planu tj. zasjenio je druge lopove a ima ih na pretek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare