To je to što me zanima!

'Ako se odustane od aviona, Mattis treba dobiti svoju ulicu'

Umirovljeni vojni pilot smatra da Hrvatska treba kupiti manji broj novih aviona. Nada se kako će Amerikanci Hrvate naučiti pameti i da će se odustati od kupovine rabljenih aviona
Vidi originalni članak

Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak otpočetka je bio protiv kupnje polovnih aviona, a nakon što je SAD uvjetovala Izraelu da rabljene zrakoplove F-16 može Hrvatskoj prodati samo ako uklone svoje preinake sve je izglednije da će dogovor propasti. S tim se slaže i Selak koji smatra da Hrvatska treba kupiti manji broj novih aviona. Nada se kako će Amerikanci Hrvate naučiti pameti, rekao je za Novu TV.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nadam se i vjerujem da će, ako se odustane od ovoga, da će časni general Mattis dobit barem ulicu u Zagrebu. Ljudi koji govore da zrakoplov koji je iskorišten, natezan, opterećivan, da budem vulgaran - više od amsterdamske prostitutke, da će njegovo održavanje biti jeftinije od novog sve govori o ljudima koji su radili u toj komisiji - smatra umirovljeni hrvatski vojni pilot Ivan Selak.

Podsjetimo, američki Kongres u četvrtak je odobrio prodaju zrakoplova u 'originalnom' stanju, bez izraelskih preinaka, a MORH je u priopćenju istaknuo kako je Hrvatskoj bitno samo 'da dobije one avione koji su odabrani prema konfiguraciji u odabranoj ponudi i to po ponuđenoj cijeni'.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • purgerland 29.12.2018.

    Zna li tko kad je gospodin Selak iz jugoslovensko ratnog zrakoplovstva(JRZ) prešao u HRZ, koje je to godine bilo?

  • nata2202 29.12.2018.

    Mali prkosni dečko treba dati ostavku jer dosta nam je njegove igre s skupim igračkama. Tko zna koliko bi on "zaradio" da amerikancima nije prismrdila korupcija. Mali prkosni dečko je jedan od najbogatijih ministara u vladi. Nama nisu potrebni borbeni avioni već stabilno zdravstvo, obrazovanje, gospodarstvo i tko zna što već.....

  • pčela 29.12.2018.

    Kada će mo vratiti Ukrajini migove na pošten remont ili tražiti povrat novca ako smo platili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare