To je to što me zanima!

'Ako se osjetimo ugroženima, bez odgode krećemo u akciju'

U Iranu kaže kako će, ukoliko osjete da njihovi neprijatelji žele ugroziti njihove nacionalne interese, djelovati bez odgode i čekanja da neprijatelj prvi krene u akciju
Vidi originalni članak

Iranski vojni zapovjednik, Mohammad Hejazi kazao je kako nije isključena mogućnost da se Iran preventivno aktivira ako osjeti da su njegovi nacionalni interesi ugroženi, prenosi BBC.

Povodom jučerašnjeg predstavljanja novih vojnih vježbi koje se odvijaju na jugu zemlje, a čija je svrha zaštita nuklearnih objekata Hejazi je rekao da ukoliko osjete da njihovi neprijatelji žele ugroziti iranske nacionalne interese djelovati će bez odgode i čekanja da neprijatelj prvi krene u akciju.

Podsjetimo, zapadne sile tvrde kako Iran koristi obogaćeni uran kako bi napravio oružje no iz Teherana tvrde da razvijaju nuklearni program isključivo u mirnodopske svrhe.

Prošli tjedan je Iran, kao odgovor na sankcije koje joj pokušavaju nametnuti SAD i EU,  zabranio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku, a UN-ovi inspektori stigli u jučer u Teheran kako bi pregovarali s iranskim vlastima o nuklearnom programu.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • jegermajstor 22.02.2012.

    kosa mi se diže na glavi kada čujem da se prijeti ratom.Kada bi oni koji predstavljaju svoj narod ginuli,a ne gurali sirotinju u prve redove,tada bi se i rješenja mudrije tražila

  • Alija_18 22.02.2012.

    Zivjela islamska republika Iran. Zivjela moja muslimanska braca, svi muslimani su uz vas. Islam zauvijek. Izraelu pomazu vatikan i krscani, ali Islam ce ih sve pobijediti i osvojiti svijet. Pozdrav muslimanskoj braci.

  • astor35 22.02.2012.

    Sto oni vise pisu kako Iran razvija nuklearno oruzje,to mi je sve jasnije da ga uopce ne razvija.Nazalost po Iranski narod,mislim da bi sto prije trebali proizvesti dostatnu kolicinu nuklearnih bojevih glava,najvece razorne moci,i dometa izrael I SAD!!!!! Mislim da je to jedini garant mira,naspram pomahnitale,zidovskokapitalistickoimperijalisticke bagre,koja cjeli svjet gura u propast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare