To je to što me zanima!

'Ako Vijeće kaže da će odlučiti brzo to upućuje na optimizam'

Odvjetnik Veljko Miljević dodao je i da nitko ne zna je li na Haaškom sudu pobijena teza o prekomjernom granatiranju i udruženom zločinačkom pothvatu
Vidi originalni članak

Odvjetnik Veljko Miljević za Dnevnik 3 HRT-a rekao je da nitko još ne zna je li na Haaškom sudu u ponedjeljak pobijena teza o prekomjernom granatiranju i udruženom zločinačkom pothvatu. On je u tom pogledu optimist i smatra da postoje šanse za djelomično ukidanje prvostupanjske presude.

Usporedio je situaciju generala Tihomira Blaškića sa situacijom Ante Gotovine i Mladena Markača. Objasnio je da je nakon presude Blaškiću, kojom je osuđen na 45 godina zatvora, uslijedio mukotrpan rad obrane koja je 'prerovala' svu moguću dokumentaciju, što je u žalbenom stadiju dovelo do preokreta u kvaliteti i broju dokaza.

Dodao je i da kad Žalbeno vijeće kaže da će brzo donijeti odluku to u pravilu upućuje na optimizam. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • brnado 15.05.2012.

    po svemu viđenom i izgovorenom pobijena je ta teza , sad je samo stvar politike hoće li uvažit to i oslobodit naše heroje.....

  • zvrcko 15.05.2012.

    Da je Predsjednik Tuđman dozvolio generalu Gotovini da se izjasni - tada, do ovog suđenja nikada nebi došlo.

  • girica 15.05.2012.

    Sud.. jedino može donekle.. "zamjeriti" Anti Gotovini, Što se "skrivao".! S ljudske strane ja ga potpuno razumijem.. strašno je znati da si branio svoju zemlju a netko hoće da ti sudi zbog toga. Valjda će i Sud shvatiti da se nije skrivao što je kriv, već da NEVIN ne trune u zatvoru.!! Generali naši, Hrvatska vas raširenih ruku čeka.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare