To je to što me zanima!

Đakovo: Skrivao arsenal ratnog oružja u hladnjaku

Muškarac (49) je u inozemstvu, a kad se vrati, čeka ga novčana kazna od 10.000 kuna te zatvorska kazna od 6 mjeseci do čak 5 godina
Vidi originalni članak

Pravi mali arsenal ratnog naoružanja i streljiva skrivao je u zamrzivaču u obiteljskoj kući 49-godišnjak iz Strizivojne nedaleko od Đakova. Policija mu je došla u pretragu nakon što su saznali da taj lovac, osim dpuštenih dviju lovačkih puška i dvaju pištolja, posjeduje i dvije automatske puške M-70, poluautomatsku pušku, pušku s glatkim cijevima, pušku ručne izrade, dva nastavka za tromblon, deset okvira i dva spremnika za puške te više od 1800 metaka. Za taj arsenal oružja u kući znala je i njegova supruga, koju je đakovačka policija, nakon što je zaplijenila oružje, privela u postaju te i protiv nje podignula kaznenu prijavu jer je znala da njen suprug skriva nedopušteno oružje i tako krši zakon, a to nije prijavila. Prijavljeni 49-togodišnjak još nije dostupan policiji jer se nalazi u inozemstvu, ali kad dođe, čeka ga novčana kazna od 10.000 kuna te zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.
- Riječ je o oružju koje nije ni moglo biti legalizirano i morao ga je predati policiji. Prema novom Zakonu o oružju, svi koji predaju ovakvo oružje, neće snositi nikakvu odgovornost - kažu u đakovačkoj policiji dodajući kako je samo tijekom prošla dva mjeseca na području PU osječke zaplijenjeno 110 komada oružja, a vraćeno 136 ručnih bombi, tri kilograma eksploziva i 30 mina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prizemlje 29.11.2007.

    hmm , a koji to branitelj nema oružja još??? Ta nije rat tako davno bio,a ostalo je toga ...netko zaboravio a netko : \"nek\"se nađe\"..

Komentiraj...
Vidi sve komentare