To je to što me zanima!

Akrobacije na zadarskom nebu oduševile su oko 10.000 ljudi

Tomo Poljanec (50) pobjednik je prvog Adria Air Racea u Zadru. Poljanec je letio u avionu Giles 202, a osim njega je na Air Raceu sudjelovalo još petero natjecatelja
Vidi originalni članak

Slovenac Tomo Poljanec (50) pobjednik je prvog Adria Air Racea u Zadru. Poljanec je letio u avionu Giles 202 te je dosezao maksimalnu brzinu od oko 500 km/h. Osim u njegovim akrobacijama, više od 10.000 stanovnika Zadra i stranaca uživalo je i u zrakoplovnim vještinama još petorice natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. 

Pravo oduševljenje izazvali su i članovi akrobatske skupine Krila Oluje iz HRZ-a, koji su letjeli u formaciji, a velikim pljeskom dočekana su i dvojica policijskih specijalaca iz Lučkog, koji su padobranom skakali iz helikoptera te nevjerojatnom preciznošću sletjeli na obilježeno mjesto na velikom gatu zadarske rive. 

Pola sata prije početka programa bilo je upitno hoće li biti utrke, jer je u Zadru pala kiša nošena vjetrom. Srećom, nevrijeme je trajalo tek 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • RegistryKiller_1 20.07.2011.

    Prvi na slici je Galeb G-2 akro grupe Stars iz Novog Sada. Četvorica pripadnika nekadašnje čuvene akro grupe "Leteće zvezde" Jugoslovenske narodne armije ponovo su se okupili poslije 1999. godine u novosadskom aero klubu "Galeb G4", a lete u grupi "Stars" na avionima "Galeb G2".

  • bepo1606_1 20.07.2011.

    Di je bila protuzračna obrana,danima prdekaju nisko nad gradom.Al se neće ponovit jer su prodali ništa karata.10000 jamačno kako da ne.van ograde tisuče muktaroša,štandovi s pivom prazni.Ma fora je sve to pogotovo ekipa HRZa al malo koristi od svega toga.

  • kozara 20.07.2011.

    jel ovo partizanski avion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare