To je to što me zanima!

Akter natječaja za skupi uređaj: 'Bilo je jako čudno. Evo zašto smo mi predali prazan papir...'

Bivši šef Vinogradske odbio pričati o natječaju, izjavu nije htio dati ni predsjednik Upravnog vijeća bolnice
Vidi originalni članak

Potpuni muk od strane glavnih aktera afere nastao je nakon što smo objavili dokaze da je uređaj za intraoperativno zračenje za Vinogradsku preplaćen barem 5,9 milijuna ili 111 posto iznad nabavne vrijednosti, ali zato doznajemo da je radi naših otkrića nastala panika u Vinogradskoj bolnici i u Ministarstvu zdravstva, a sve, kako smo pisali, istražuje i Uskok. Kako smo otkrili, ministarstvo je kupilo uređaj od tvrtke Endomedic za 11,2 milijuna, a od Fine smo dobili poslovno izvješće Endomedica u kojemu se navodi da im je trošak prodane robe tek 4,2 milijuna kuna, odnosno s PDV-om oko 5,3 milijuna kuna. Toliko su oni maksimalno platili uređaj. Procijenjena vrijednost nabave uređaja bila je devet milijuna kuna bez PDV-a (11,2 milijuna kuna s PDV-om) i nije poznato tko je donio tu procjenu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • melin51 04.05.2022.

    I tako nastaje svake godine dug HZZO-a prema drogerijama od 5 milijardi kuna. Zamislite samo koliko se od toga pokrade. Lopovska vlada.

  • suncice 03.05.2022.

    Vlada sastavljena od lopina premazanih svim mastima a prave se da su najbolji,najtransparentniji,jedini koji vrijede. A lopovluk kreće dalje i sve jače.

  • rondonja 03.05.2022.

    pa nemojte tako,pa ćoro veli da je u ovoj vladi sve transparentno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare