To je to što me zanima!

Aktivisti Bandiću spakirali sapun i uteg za Remetinec

Aktivisti su pred Poglavarstvo došli s kartonskim koferima. U jedan su spremili sve što Bandiću treba za Remetinec. I dalje će blokirati radove
Vidi originalni članak

Oko 3000 prosvjednika, među kojima je bilo djece, studenata, zaposlenih, nezaposlenih i umirovljenika, unatoč kiši, skandirali su i pjevali pred Poglavarstvom. S koferima na kojima piše 'Remetinec' i plakatima 'Bandiću, nađi novi posao!' i 'S ovim si došao, s ovim odlazi' stigli su pred Poglavarstvo. Organizatori prosvjeda stali su pred okupljene i rekli da je podnesena kaznena prijava protiv Milana Bandića jer je dozvolio da raskopaju Varšavsku ulicu i sada gradonačelnik treba dati ostavku. Okupljeni su na to s oduševljenjem skandirali 'Ostavka, ostavka!' i digli su kartonske kofere u zrak. U jedan kofer spakirali su mu sve što mu je potrebno za Remetinec. U njemu je četkica za zube, sapun, češalj, papuče, britvica, ručnik, pidžama, uteg i 'čovječe ne ljuti se'.
- Jedno je ime za kumove, jedno za korupciju - Milan Bandić - rekli su.
Urša Raukar rekla je kako ne želimo grad koji nas sustavno maltretira.
- Mi smo posljednja obrana ovoga grada i zato tražimo ostavku. Tko, ako ne mi? Kad, ako ne sad? Gdje, ako ne ovdje? - rekla je glumica. Organizatori su rekli prosvjednicima da ako žele da i dalje blokiraju radove, neka dignu ruke u zrak. Sve ruke odmah su bile u zraku. Dok su građani počeli razilaziti oko 20 sati aktivisti su se vratili kolegama koji su ostali u Varšavskoj. Opskrbljeni su najlonima i spremni na još jednu noć.

'BANDIĆU NAĐI NOVI POSAO'
U Varšavskoj ulici oko 18.00 sati okupilo se više od tisuću aktivista. Sa sobom su ponijeli kartonske kofere na kojima piše 'Remetinec'. Krenuli su na Poglavarstvo. Uručit će kofere gradonačelniku Milanu Bandiću i tražit će da podnese ostavku. Imaju spremne riječi pjesme 'Zagreb te zove'. Putem do Bandića svratili su i do državnog odvjetnika Bajića kako bi mu poručili neka radi svoj posao. Vikali su mu 'lopove' i otpjevali 'Zagreb je začepljen grad. Grad Zagreb, ajde odčepi ga sad!'. Ispred zgrade DORH-a ostavili su golemi gumeni odčepljivač te krenuli dalje prema Trgu Stjepana Radića. Stigavši pred Poglavarstvo, bilo ih je već oko 3000. Uz kofere, nosili su i plakate 'Bandiću, nađi novi posao!' i 'S ovim si došao, s ovim odlazi'. Pjevali su, trubili i skandirali da 'nedaju Varšavsku'. Imaju dozvolu za prosvjed do 20 sati.
Prosvjednici su na sve mislili pa je dio njih ostao u Varšavskoj. Policija je u četvrtak uklonila ogradu koju su prosvjednici srušili prije nekoliko dana. Tomo Horvatinčić, čija Hoto grupa na Cvjetnom trgu gradi projekt Cvjetni prolaz, je u četvrtak dvaput prošetao Varšavskom ulicom. Nije imao komentara.
Aktivisti već četvrti dan dežuraju u Varšavskoj ulici nakon što su u ponedjeljak srušili ogradu koja je postavljena radi radova na rampi za podzemnu garažu.
Bandić je novinarima potvrdio da pakira kofere, ali za Pečuh.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • jadro73 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • ZumZumZg 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rođin rođo1 20.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare