To je to što me zanima!

Policija povukla prijavu protiv aktivistice Građanske akcije

S aktivistima kratko je razgovarao glasnogovornik MUP-a koji im je rekao da je policija podnijela prekršajnu prijavu protiv samo jedne osobe, a ne i protiv aktivistice
Vidi originalni članak

Aktivisti Građanske akcije, njih desetak, okupilo se u srijedu oko 12 sati ispred sjedišta MUP-a u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Na taj su način željeli, kako kažu, izraziti nezadovoljstvo postupanjem policije prema njihovoj aktivistici Morani R. koju je, prije dva dana ispred Sheratona napao vijećnik HDZ-a Nenad Viduka

Ogorčeni su jer je Morana nakon razgovora u policiji dobila prekršajnu prijavu čime se, smatraju iz Građanske akcije, izjednačava žrtvu i napadača.

- Brutalno me napao vijećnik HDZ-a. Imam nagnječenje desne strane glave, desne podlaktice i noge. Jučer su me pozvali u policiju gdje su me pokušali navesti da kažem da sam ja svojim ponašanjem njega izazvala te da je on dinaroidni tip, šta god to značilo - još pod dojmom ispričala je Morana. 

MUP ipak nije podnio prijavu protiv aktivistice

S aktivistima kratko je razgovarao glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš koji im je rekao da je policija podnijela prekršajnu prijavu protiv samo jedne osobe, a ne i protiv aktivistice te da se, ukoliko imaju prigovora na postupanje policije, obrate Odjelu za unutarnju kontrolu. Građanska akcija se zahvalila MUP-u na razumu i brzini rješavanja ovog slučaj.

Hvala svima vama na podršci a posebno našim prijateljima i suborcima novinarima koji su pomogli da se ovaj slučaj riješi na jedini mogući ispravan način - zaštitom žrtve. Građanska akcija i vi svi ostali sada moramo zajednički poraditi na tome da se sustavno riješe slični slučajevi jer postoje mnoge žrtve koje pravdu ne mogu ishoditi ovako brzo i efikasno. Čelnicima MUP-a zahvaljujemo na razumu i brzini u rješavanju ovog slučaja a od Unutarnje kontrole MUP-a očekujemo da identificira onog (one) u sustavu koji su napravili ovaj propust. Ovo pokazuje kako naša uloga kao korektiva vlasti ima učinka kada je javnost senzibilizirana na događaj i spremna na reakciju te kad postoji razum kod sustava da ispravi grešku - kažu u Građanskoj akciji. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • laki-luka 11.12.2013.

    Ova družina, (nije to nikakva građanska inicijativa) postala je glasnogovornik SDP i HNS, dakle ono što partija doista misli ovi to pokazuju na ulici.

  • kopin 11.12.2013.

    godinama nas svi sustavno tlače,kradu,omalovažavaju,ismijavaju i rade od nas budale.ne samo hdz i sdp.a sad su uspijeli u tome da nas zavade. kao da ne živimo svi u istoj državi,kao da ne radimo za mizeriju,kao da se nismo borili za bolju budućnost.....i mi im to dopuštamo.kakav hdz,kakav sdp mi smo bitni,mi narod, mi smo ti koji imamo moć promijeniti sve na bolje,ali ne i dalje dopuštamo da nas vode ko ovce.i kad bilo tko nešto pokuša odmah je okarakteriziran kao državni neprijatelj broj 1

  • Auspex 11.12.2013.

    ovi koji spominju ćirilicu na natpisima, dobro se zna tko ju je izglasao u saboru, tim istima je i upućena ta poruka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare