To je to što me zanima!

Aktivisti idu na godišnji? Novi prosvjedi tek u rujnu

Tomislav Tomašević iz Zelene akcije najavio je da nastavljaju s pravnom bitkom. Aktivisti smatraju da se gradonačelnik Milan Bandić ponio kukavički
Vidi originalni članak

Udruge Zelena akcija i Pravo na grad u srijedu su na konferenciji na Cvjetnom trgu govorili o daljnjim planovima vezanim za Varšavsku. Tomislav Tomašević iz Zelene akcije rekao je kako će nastaviti s aktivnostima i pravnim akcijama.
- Nastavljamo sa svojim aktivnostima, a u rujnu nastavljamo i sa masovnim prosvjedima. Bandić se ponaša kukavički i bježi od odgovornosti, a on je zapravo najodgovorniji za sve što se događa u Varšavskoj. On je gurao projekt svoga prijatelja Horvatinčića i on je sam zaključio da je rampa javni interes - rekao je Tomašević. Dodao je kako članovi Zelene akcije i Prava na grad sigurno neće snositi troškove uhićenja jer su prosvjed uredno prijavili policiji. Na konferenciji je glumica Urša Raukar rekla kako Milan Bandić mora poštivati odluke Skupštine te da se radovi u Varšavskoj moraju zaustaviti.
- Mi ne stojimo iza nikakve političke opcije kao što tvrdi Bandić. Potpuno smo samostalni - rekao je na kraju Teodor Celakoski iz Prava na grad. Žele da Vlada riješi zakon o referendumu kako bi Gradska skupština raspisala referendum za smjenu Bandića.

KARAMARKO: POLICIJA ĆE I DALJE ČUVATI VARŠAVSKU
Ministar Tomislav Karamarko rekao je za HRT da će policija okolicu Varšavske čuvati sve dok to bude potrebno, odnosno dok se ne omogući normalan rad građevinara i protok vozila, osim ako u Gradskoj skupštini ne odluče drugačije. Karamarko tvrdi da je policija reagirala profesionalno i po zakonu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • FK2806 21.07.2010.

    da se prosvjedovalo za svaku zgradu u zagrebu pa ti ostala največa selendra na svjetu ! Samo vi gradite garažu poslije ju budu svi ti prosvjednici koristili .

  • FK2806 21.07.2010.

    jebeš varšavsku sad je važnije more i godišnji !

  • jaca 21.07.2010.

    cirkus

Komentiraj...
Vidi sve komentare