To je to što me zanima!

Aktivisti na nogama! Pokušali uništiti niz umjetničkih djela, a za kraj performansa se zalijepe

Što vrijedi više, umjetnost ili život? Jeste li više zabrinuti za zaštitu slike ili zaštitu našeg planeta i ljudi?, vikala je aktivistica
Vidi originalni članak

Niz aktivističkih ispada obilježio je posljednjih desetak dana. Njima žele ukazati na sve brže klimatske promjene te potaknuti vladajuće u svijetu na promjenu.

Prije nešto više od tjedan dana, klimatski aktivisti skupine 'Just Stop Oil' zalili su Van Goghove suncokrete juhom od rajčice i zalijepili se za zid galerije u Londonu.

NIZ INCIDENATA Tko su aktivistice koje su prolile juhu po Van Goghu: Prošlog su se tjedna zalijepile za cestu

Nakon što su pokušale uništiti umjetničko djelo prosvjednica Phoebe Plummer povikala je: 'Što vrijedi više, umjetnost ili život? Jeste li više zabrinuti za zaštitu slike ili zaštitu našeg planeta i ljudi?'.

Aktivistice su uz sve to uzele i lijepilo te ga stavile na dlanove i zalijepile se za zid u galeriji. Svega nekoliko dana kasnije slične scene! 

Osim Van Gogha, zalijepili su se i za pod Volkswagenovog izložbenog prostora u Njemačkoj.

Skupina se promovira kao "skup znanstvenika koji su spremni reći istinu o klimatskoj promjeni i djelovati na nju"; a šokirala ih je reakcija zaposlenika koji su ih u potpunosti ignorirali, isključili grijanje, zaključali vrata i otišli svojim kućama nakon kraja radnog vremena.

Aktivisti kažu kako je ovo poziv na akciju za zaustavljanje klimatskih promjena.

U nedjelju su aktivisti izveli novi performans. Pire krumpirom gađali su sliku Claudea Moneta u galeriji u Potsdamu u Njemačkoj. Nakon toga su se kao i njihovi kolege superljepilom zalijepili za zid galerije.

LONDON Aktivisti koji su juhom zalili Van Goghovu sliku, sada su napali zastupništvo Aston Martina

- Bojite se malo pire krumpira ili juhe od rajčice na umjetninama? Znate čega se ja bojim? Bojim se činjenice što su znanstvenici rekli kako do 2050. nećemo više moći hraniti svoje obitelji - rekli su aktivisti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • New World Order(Eco-agenda) 24.10.2022.

    Plaćenici. Ako ikad na takve naiđem, naučit ću ih lekciju.

  • Vlad 24.10.2022.

    Treba ih ostaviti zaljepljene kad već to žele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare