To je to što me zanima!

Aktivistica se u znak podrške javnoj golotinji skinula na sudu

Vlasti u San Franciscu pooštrile su zakon koji zabranjuje golotinju u javnosti zbog čega su se pobunili aktivisti. Nudistikinja Gypy Taub na sudu je izvela predstavu
Vidi originalni članak

Pred sudom u San Franciscu na saslušanju povodom zabrane javne golotinje, pojavila se aktivistica za prava nudista Gypsy Taub i to potpuno gola.

- Golotinja ne škodi djeci. Jeste li ikada vidjeli da dijete plače jer je vidjelo golog čovjeka? Što djeca rade kada vide nekog golog? Smiju se. To ih čini sretnima, a ne traumatiziranima - rekla je aktivistica sucu, dodajući kako je golotinja prirodna i posve bezopasna. 

Pred zapanjenim sudom zatim je skinula ogrtač i ostala gola te kazala kako je napad na slobodu tijela ''neustavan i neamerički''. Iz sudnice su je ispratili policajci koji su je natjerali da se odjene, a onda je i priveli. 

Zakoni države Kalifornije ne brane golotinju, ali se sankcionira neprikladno ponašanje. Što točno podrazumijeva neprikladno ponašanje, definira svaki okrug za sebe.

Prosvjedi su počeli nakon što je vlast u San Franciscu objavila kako namjerava pooštriti ovaj zakon i potpuno zabraniti pokazivanje genitalija u javnosti. Reagirali su na pritužbe građana zbog okupljanja velikog broja golih ljudi na gradskom trgu, što će se od sada kažnjavati globom od 500 dolara. Odredba neće važiti samo tijekom karnevala i festivala koji su zaštitni znak San Francisca, poput gay parade, piše Huffington Post.


Idi na 24sata

Komentari 47

  • LebronPetrovic 08.11.2012.

    To ni dlakenko, to šuma !

  • AnaGrgurović 08.11.2012.

    ova od sprijeda ima tijelo ko muško

  • vidum 08.11.2012.

    Koji zaštitni znak!? Vjerojatno su jaaaaaako ponosni na njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare