To je to što me zanima!

Ali ne automatizmom: Bake i djedovi plaćat će alimentaciju

Zbog manjkavog sustava naplate alimentacija dvije trećine roditelja svoje obveze ne ispunjavaju pa će se blokirati računi njihovim roditeljima, bakama i djedovima
Vidi originalni članak

U ponedjeljak na snagu stupa novi Obiteljski zakon. Negodovanje je već izazvala odredba o neplaćanju alimentacije. Tih slučajeva ima dosta, a do sada se ovrhom naplaćivala od djedova i baka, roditelja onog koji ne plaća tu alimentaciju. To nije novost. Međutim, To neće ići automatizmom, piše HRT.

Pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić objasnio je da ako roditelj ne plaća i sud se ne može namiriti od njega, on će i dalje biti obveznik uzdržavanja, ali će sud baku i djeda uključiti u obvezu uzdržavanja tako da će vidjeti imaju li oni dovoljno mirovine. Oni će se moći od svog sina naplatiti za to što su plaćali u njegovo ime, objasnio je Sadarić.

Idi na 24sata

Komentari 551

  • crazycat 03.09.2014.

    g

  • MalaMica 03.09.2014.

    ovo sve skupa nije za normalne ljude

  • MalaMica 03.09.2014.

    Ma ljudi moji jeli to istina,j sam glasala za tu dotičnu damu i uz dužno poštovanje ,ŽAO MI JE. Što to ona misli da ću ja biti kruha gladna a da će moj sin ići na skijanje ,a neće to ići,draga gospođo i službeno ne glasam za vas jer je ovo van svake pameti.E drage moje majke zasučite rukave i odgojite svoju djecu kako smo i mi ostale napravile,svega se odrekle i postale starice prije vremene i da sad meni jedna OPAČIĆKA KROJI ZAKON, kad se ti moraš kod oca boriti da ti djetetu da kruh to je sramota i najbolje ga je zaboraviti i djeci reći da je umro to je najbolje jer će biti manje razočaranja i pitanja,ovako će se jadna djeca uvijek pitati ,zašto ovako ,zašto onako. Isprika svima koji ne dijele moje mišljenje ali na žalost to je bio moj život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare