To je to što me zanima!

Alpinistima propao uspon na Himalaju, ipak se vraćaju kući

Uspon su zabranili. U ponedjeljak će se alpinisti vratiti u bazni logor. Planirali su se popeti na Lhotse, četvrti po veličini vrh svijeta, na 8516 metara nadmorske visine
Vidi originalni članak

Ništa od ekspedicije, zabranili su uspon. U ponedjeljak će naši alpinisti napustiti bazni logor, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Igor, suprug Jane Mijailović iz Zadra. Ona se s Anušom Rajić iz Zagreba, Dinom Battistuttom iz Fažane te Milanom Špoljarićem iz Gospića planirala popeti na Lhotse, četvrti po veličini vrh svijeta, na 8516 metara nadmorske visine. Zapeli su u baznom logoru na 5400 metara, gdje je u lavini 18. travnja poginulo 13 nepalskih vodiča. Zbog loših uvjeta rada Šerpe su odlučili bojkotirati sve uspone.

- Nemam pouzdanih informacija. Čuo sam da napuštaju logor, ali ne znam kad će se vratiti - kazao je Darko Berljak iz Hrvatskog planinarskog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • CptNemo 27.04.2014.

    Samo tren, to baš ne ide tako, sve ekpedicije se moraju unaprijed prijaviti kineskim vlastima ako idu s Nepalske strane, i dobiju dozvole , i to po godinu dana unaprijed. I nema niti teoretske šanse onda da bi (netko nepoznat) "zabranio" uspon već gotovoj ekspediciji jer to košta malko više sve zajedno. Dakle , ovo nema veze s vezom. Pišete gluposti ili je on izjavio totalnu glupost. Pogotovo nakon što su Sherpe proglasile moratorij nakon zadnje pogibije , pa nije ništa ZABRANJENO nego ovi gotovani neće nosit svoje stvari sami, pa im je lakše odustat od uspona i pravit se pametni.

  • Ahileja 27.04.2014.

    Hrvatska l5. po indeksu bijede a sve više anonimnih avanturista koji troše po bijelom svijetu.

  • Mustafa Aga 27.04.2014.

    Da nam se vrate pare...

Komentiraj...
Vidi sve komentare