To je to što me zanima!

Američka mornarica tvrdi da je spriječila Iran u zapljeni dva tankera u Perzijskom zaljevu

Brod iranske mornarice pucao je tijekom pokušaja zapljene drugog plovila, objavio je glasnogovornik pete flote američke mornarice Timothy Hawkins
Vidi originalni članak

Američka mornarica je objavila da je u srijedu spriječila Iran u zapljeni dva komercijalna tankera u Perzijskom zaljevu, u posljednjem u nizu napada i zapljena brodova na tom području. 

Američka energetska tvrtka Chevron objavila je da je u jednom incidentu bilo riječ o Richmond Voyageru, velikom tankeru kojim upravlja, dodavši da je posada na sigurnom. 

PREŽIVJELI SU Satima su visili naglavce nakon što se pokvario Rollercoaster u SAD-u zbog mehaničkog kvara

Brod iranske mornarice pucao je tijekom pokušaja zapljene drugog plovila, objavio je glasnogovornik pete flote američke mornarice Timothy Hawkins. Oba incidenta dogodila su se u Perzijskom zaljevu, u vodama između Irana i Omana. 

Hawkins nije rekao koliko je brodova američke mornarice sudjelovalo u intervenciji, a nisu jasni ni detalji o drugom brodu koji je napadnut. 

Od 2019. u strateški važnom morskom prolazu događa se niz napada i zapljena brodova, u vrijeme tenzija između SAD-a i Irana. 

POLICIJA GA UHITILA Užas u SAD-u: Hodao naoružan do zuba s pancirkom. Ubio je petero ljudi, ranio i dvoje djece

Iran je prije više od mjesec dana zaplijenio dva naftna tankera, objavio je SAD. 

Kroz Hormuški tjesnac, smješten između Omana i Irana, prolazi petina svjetske nafte. 

Podaci tvrtke Refinitiv pokazuju da je Richmond Voyager ranije bio u luci Ras Tannoura na istoku Saudijske Arabije. Glasnogovornik Chevrona naglasio je kako brod „djeluje normalno“. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 05.07.2023.

    Amerikanci konstantno lažu i šire lažna vijesti, a konstantno raspiruju ratove po svijetu radi svoje koristi, po Europi su sve kvalitetne stare tvrtke pokupovali pa onda uništili i zatvorili, samo na tržišta guraju svoje proizvode, a sada i velike Europske kompanije i tvornice odvlače iz EU u Ameriku, oni su zlo i šire samo zlo služeći se neistinom i lažnom propagandom. Prevarili su Ujedinjeno Kraljestvo i cijelu EU sa zamjenom za Ruski plin i naftu, obećali su sve samo da se odvojimo od Ruskih jeftinih energenata a kad smo to napravili okrenuli su nam leđa. To je objavio nedavno i BBC news sramota. Zapalili su rat u Ukrajni nastradali su nedužni i Rusi i Ukrajinci a sve se je moglo riješiti dogovorom. Treba se odvojiti od Amerike i pripojiti se Euro Aziji i Aziji ipak nas stoljeća spajaju, a Amerika nema nikakve povijesti samo ratovanje i osvajanje i tako stoljećima to je strašno on šire demokraciju po svijetu a nemilosrdno bez razloga tamane starosjedioce Indijance i crnce bez razloga gaze ih i ubijaju. Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare