To je to što me zanima!

Američki biskup optužen za zlostavljanje dao je ostavku

Biskupija je objavila na svojim internetskim stranicama da će Bransfield (75) biti podvrgnut istrazi zbog "navoda o seksualnom uznemiravanju punoljetnika"
Vidi originalni članak

Američki biskup optužen za uznemiravanje punoljetnika dao je u četvrtak ostavku, a riječ je o zadnjem u nizu skandala seksualnog zlostavljanja koji su potresli Katoličku Crkvu.

Papa Franjo prihvatio je ostavku monsinjora Michaela J. Bransfielda na službu biskupa Wheeling-Charlestona u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virginiji, navodi se u priopćenju Vatikana.

Biskupija je objavila na svojim internetskim stranicama da će Bransfield (75) biti podvrgnut istrazi zbog "navoda o seksualnom uznemiravanju punoljetnika".

Istragu će voditi baltimorski nadbiskup William Lori, koji je imenovan privremenim poglavarom biskupije. On je obećao "temeljitu istragu... zabrinjavajućih navoda". 

Po podacima internetske stranice BishopAccountability.org, koja prikuplja podatke o seksualnim zlostavljačima među svećenicima, Bransfield je ranije optužen za zlostavljanje tinejdžera krajem '70-ih ili ranih '80-ih godina. Ti su navodi procurili tijekom suđenja 2012. drugim katoličkim svećenicima, ali su ih navodne žrtve odbacile kao lažne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mito_i_korupcija 13.09.2018.

    Obican narod u zatvor, a ovi samo ostavku

Komentiraj...
Vidi sve komentare