To je to što me zanima!

Američki filozof Schlesinger: 'Da, Barišić je plagirao moj rad'

Bilo je plagiranja u ovom slučaju. Onoga trenutka kad je otkriveno, primio sam ispriku od ministra obrazovanja, rekao je Schlesinger nakon što ga je kontaktirala televizija N1...
Vidi originalni članak

Američki znanstvenik Stephen Schlesinger, čiji je rad ministar znanosti i obrazovanja, Pavo Barišić citirao, ali nije naveo izvor, rekao je za N1 da ga je naš ministar plagirao.

- Bilo je plagiranja u ovom slučaju. Onoga trenutka kad je otkriveno, primio sam ispriku od ministra obrazovanja, rekao je Schlesinger.

Afera oko plagiranja zahuktala se nakon što je Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju 21. prosinca 2016. godine donio mišljenje na osnovu prijave četvorice znanstvenika koja su ministra Barišića optužila za plagijat. 

Odbor je tada ocijenio da je ministar obrazovanja preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera, a da pritom nije citirao izvore.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • jozabroz 21.01.2017.

    kad vec sve znate o tom slucaju,cudi me da ne pisete u kakvoj su vezi onaj dzikic i npe drug zeljko jovanovic,,da da bivsi drug ministar i naravno,njegov zamjenik i onda bi bilo jasnije ,a i potvrdilo se jos jednom,ko je taj kome smeta sve hrvatsko,, evo, sad znate,,no "metode" druga jove su beskorisne,,)))

  • mily 20.01.2017.

    Plenkoviću, ispričaj se i ti građanima ove države!

  • Burdus_1 20.01.2017.

    Rektorski zbir je podrzao barisica....i optuzio jugofasisistu đikica da je pord sebe na istoj katedri zaposlio svoga kuma i njegovu suprugu....ajmo novinar istrazite to malo ,ako vam udba ne prijeti sekircetom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare