To je to što me zanima!

Američki liječnik kući odvezao Rimčevu 'pilu' Concept One

Odluku je donio tek nakon što se u njemu vozio sedam dana i sudjelovao na trećem Nikola Tesla EV Rallyju. Društvo mu je osobno radio Mate Rimac
Vidi originalni članak

Milijun dolara izbrojio je dr. Paul Runge, oftalmolog iz Sarasote u Floridi, za Rimčev Concept One, prvi hrvatski auto koji će voziti američkim cestama.

Odluku je donio tek nakon što se u njemu vozio sedam dana i sudjelovao na trećem Nikola Tesla EV Rallyju. Društvo mu je osobno radio Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac automobili. Cijeli posao dogovorili su početkom godine kad je liječnik došao u Svetu Nedelju. Po njegovoj narudžbi izradili su sportsko-cestovni bolid koji je prve kilometre prešao upravo na prestižnome hrvatskom reliju. Unatoč ispunjenim željama, dr. Runge je dvojio želi li je imati u svojoj garaži.



Prema njegovim riječima, presudne su bile testne vožnje hrvatskom obalom, Likom te središnjom Hrvatskom. Nakon što je sjeo za volan i stisnuo papućicu gasa, koja do stotke stiže za 2,9 sekundi, nije mogao sakriti osmijeh i sreću na svom licu. Priznao je da unatoč tome što je čvrsto vjerovao u dostignuća hrvatskoga konstruktora, u glavi su mu se motale dvojbe zbog stalnih kritika. Rimcu su predbacivali na kvaliteti izrade, na performansama i na dvojbenom “All Wheel Torque Vectoringu”, sustavu koji optimizira energiju i vrtnju svakog od četiri kotača. Skeptici su nanizali dugačku listu tehnološki promašenih detalja Concepta One, a najviše su galamili kako je njegova autonomija iznimno upitna. U neformalnim krugovima pričalo se kako s jednim punjenjem baterije ne može prevaliti više od 100 kilometara. Ipak, na Tesla Rallyju bez problema je odvezao dionicu od Poreča do Zadra i prevalio oko 400 kilometara. To je gotovo kao rezultat Tesle S, najpopularnijeg električnog auta danas. Na utrku se nije osvrnuo nitko od političara.

- Naša karavana prošla je kraj premijera Oreškovića u Teslinoj ulici. Zvali smo ga da se pridruži, no imao je važnijeg posla - kazao je Igor Kolovrat, organizator relija.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • s1m8ad 11.06.2016.

    Kakav iscenirani i režirani članak u kooperaciji "nekog tamo lijecnika" kojeg je Rimac platio da dodje glumiti u Hrvatsku s placenim troskovima puta i boravljenja.

  • denke85 11.06.2016.

    Svaka cast decku al tolko forsirati necij bizz koj ke trenutno za hrv ekonomiju znacajan ko radnja u pornicu! Znam da ste placeni da promovirate al dajte malo promovirajte i druge koji naprave veci izvoz od 1 mil. Zelim da uspije al nemojte ga tolko forsirati, bar ne dok brojkama ne zasluzi!!

  • ćeprolje 11.06.2016.

    Čaća mafijozo a izgleda i sin

Komentiraj...
Vidi sve komentare