To je to što me zanima!

Američki Vrhovni sud podržao Obaminu reformu zdravstva

Najviše pravosudno tijelo odlučilo je da je zakon o obavezno zdravstvenom osiguranjupoznat pod nazivom 'Obamacare' sukladan s američkim ustavom
Vidi originalni članak

Vrhovni sud SAD-a u četvrtak je potvrdio da je zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju za sve Amerikance u skladu s ustavom. Najviše pravosudno tijelo odlučilo je da je zakon poznat pod nazivom 'Obamacare' sukladan s američkim ustavom četiri mjeseca prije predsjedničkih izbora, piše Reuters.

Sud je podržao najsporniju odredbu Zakona, a to je obavezno sklapanje ugovora o zdravstvenom osiguranju za sve Amerikance do 2014. godine. 

Protivnici Zakona tražili su da se uvođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja proglasi neustavnim jer smatraju da se zakonom krše slobode pojedinca, kao i da se proširuju ovlasti savezne vlade nad državama. 

Odluku Vrhovnog suda da podrži zakon o reformi zdravstvenog osiguranja pozdravio je američki predsjednik Barack Obama koji je rekao da će zahvaljujući ovom zakonom ljudi biti sigurniji. Zakonom će se osigurati će se više od 30 milijuna Amerikanaca koji do sada nisu imali nikakvo zdravstveno osiguranje. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • PuKi1 01.07.2012.

    Ta amerika mi je odvratna, neoliberalizam ih je odveo na put tolike pohlepe da smatraju zakon kojim se pomaže siromašnima komunističkim i zlim, koja perverzna nacija... Ali ajde bar se nešto pokrenulo

  • zmaja- 29.06.2012.

    Tak, samo se vi brinite o svome dvorištu i rješavajte svoje probleme i pustite ostatak Svijeta na miru. I svi ćemo živjeti dugo, sretno i zadovoljno......a možda bude i manje ratova.

  • vidum 29.06.2012.

    Hoće li mi izličit ovaj k...c koji me zaboli za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare