To je to što me zanima!

Amerika testirala biokemijsko oružje na vlastitom narodu?

Dužnosnici su tada, kako su tvrdili, koristili bezopasne stimulanse iz pravog biokemijskog oružja. Na taj način simulirali su napad takvim tipom oružja na SAD
Vidi originalni članak

U razdoblju od 1949. do 1969. godine američka vlada provela je najmanje 239 testova biokemijskog oružja na vlastitom narodu. Dužnosnici su tada, kako su vjerovali i tvrdili, koristili bezopasne stimulanse iz pravog biološkog i kemijskog oružja. Na taj način simulirali su napad takvim tipom oružja na SAD, piše Business Insider .

Sve ovo objavljeno je u knjizi "Oblaci tajne: Vojno testiranje mikroba u naseljenim područjima" autora Leonarda Colea. On tvrdi kako se svi mikrobi koji su tada smatrani bezopasnima danas smatraju patogenima tj. štetnima za zdravlje.

O testiranjima opasnog oružja govori i film američkog ministarstva obrane iz 1952. godine, s kojeg je tek nedavno skinuta oznaka tajnosti. Film pokazuje entuzijazam s kojim je američko ministarstvo obrane u to vrijeme gledalo na opasna testiranja.

Film traje 15 minuta, a možete ga pogledati ovdje:

Idi na 24sata

Komentari 48

  • istri 14.10.2015.

    moj kut je Stalin zahvalan za kraj hitlera. NIKAD PA NIKAD NIKO GA NEBI ZAUSTAVIJO DA se nisu ameri zalozili.zapamti nikada!

  • istri 14.10.2015.

    91 Niko od hrvata nebi povjerovao kao do 91 bili su 90% sa crvenom knjizicom koju su zamjenili ca crnom. prvi potez promjene eto vas opet zaokret.ameri bili vam dobri sad ne valjaJU PROBAJTE MALO SA BACUSKAMA: PA DA VIDITE MI SMO VIDJELI MAKAR NA KRATKO: NE ZASLUZITE DRUGO:

  • Herzog(315178) 14.10.2015.

    Tko će ako neće svoj svojemu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare