To je to što me zanima!

Amerika zatvorila 19 konzulata i veleposlanstva zbog prijetnji

Unatoč zahtjevu Obamine administracije da se ne objavljuju detalji sigurnosnih akcija, CNN saznaje da je najveća prijetnja od terorističkog napada u Jemenu
Vidi originalni članak

SAD nastavlja sa zatvaranjem veleposlanstava zbog straha od terorističkih napada. Do sad je zatvoreno 19 američkih veleposlanstva na Bliskom istoku i Africi. Amerikanci tvrde kako je zatvaranje veleposlanstava samo nastavak poduzimanja mjera opreza kako bi zaštitili svoje državljane i lokalne radnike u veleposlanstvima. 

Unatoč zahtjevu Obamine administracije da se ne objavljuju detalji sigurnosnih akcija, CNN saznaje da je najveća prijetnja od terorističkog napada u Jemenu, gdje su se sigurnosne mjere povećale u zadnjih par dana.

Kolektivni bijeg iz zatvore

Još jedan faktor koji doprinosi američkom strahu su i kolektivni bjegovi iz zatvora. U Iraku je pobjeglo više od 500 ljudi, u Bhengaziju u Libiji oko 1200 zatvorenika, a iz zatvora u sjevernom Pakistanu pobjeglo je oko 200 zatvorenika nakon napada naoružanog talibana na zatvor. Treći razlog zatvaranja veleposlanstava je i kraj Ramazana, mjeseca posta za muslimane.

CNN-ov analitičar za nacionalnu sigurnost, Francis Fragos Townsend smatra i kako je zatvaranje veleposlanstava strateške prirode. Ako Amerikanci uklone mete napada onda dobivaju na vremenu da identificiraju napadače i poboljšaju suradnju s partnerima u regiji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • WOMANIZER 05.08.2013.

    ameri su prijetnja i sami sebi, tako da bi se i toga mogli malo pribojati i srediti!

  • micek 23 05.08.2013.

    Žalosno je sve to,ovaj svijet sigurno ide u mp3

  • R3nchi 05.08.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare