To je to što me zanima!

Amerikanci sankcionirali bliskog Vučićevog suradnika: 'Zlorabio je funkcije i pomagao Rusiji'

SAD ga optužuje za umiješanost u organizirani kriminal i trgovinu narkoticima. Uz to, tvrde da je zlorabio javne funkcije i pomogao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove ilegalne pošiljke oružja slobodno idu preko granica Srbije
Vidi originalni članak

Američke sankcije nisu zaobišle Aleksandra Vulina, direktora srpske obavještajne agencije BIA-e i bliskog suradnika Aleksandra Vučića, piše N1info.rs.

SAD ga optužuje za umiješanost u organizirani kriminal i trgovinu narkoticima. Uz to, tvrde da je zlorabio javne funkcije i pomogao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove ilegalne pošiljke oružja slobodno idu preko granica Srbije. Također je Rusiji omogućio platformu za daljnji, štetni utjecaj na regiju.

U TIJEKU NATO SAMITA Rusija: Moguće su katastrofalne posljedice za Europu ako rat u Ukrajini dodatno eskalira

- Današnjom odlukom se Aleksandar Vulin smatra odgovornim za svoja koruptivna djela koja su također dozvolila ruske zlonamjerne aktivnosti u regiji - kazao je Brian E. Nelson iz ministarstva financija.

Vulin je koristio pozicije za osobnu korist i podršku Rusiji, olakšavajući ruske zlonamjerne aktivnosti koje degradiraju sigurnost i stabilnost Zapadnog Balkana. Vulin je prije bio ministar obrane i ministar unutrašnjih poslova. 

Vulinu se zamrzava imovina koju možda ima u SAD-u te se zabranjuje građanima SAD-a, ali i američkim kompanijama i institucijama, kao i bankama koje posluju u SAD-u, da provode transakcije povezane s Vulinom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • domačapuca 12.07.2023.

    ..ma nije on...nema šamse

  • barba1 12.07.2023.

    Jadna je država u kojoj ovakav goci ima nešto za reći.

  • Skaranuš 12.07.2023.

    Veliko iznenađenje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare