To je to što me zanima!

Amerikanci ulažu milijarde u razvoj lijekova protiv covida

Antivirusni lijekovi dodatak su postojećim cjepivima, posebno za pojedince koji imaju pojedine bolesti koje ih dodatno izlažu riziku, za one koji su potencijalno manje zaštićeni cjepivom, rekao je Anthony Fauci
Vidi originalni članak

Američke vlasti najavile su u četvrtak namjeru da usmjere 3,2 milijarde dolara u ubrzavanje istraživanja i razvoja antivirusnih lijekova protiv covida i drugih budućih virusnih bolesti.

Taj projekt, pod imenom "antivirusni program protiv pandemija" financira se zahvaljujući sredstvima iz plana oporavka od 1900 milijardi dolara koji je usvojen u Kongresu u ožujku.

"Antivirusni lijekovi dodatak su postojećim cjepivima, posebno za pojedince koji imaju pojedine bolesti koje ih dodatno izlažu riziku, za one koji su potencijalno manje zaštićeni cjepivom", pojasnio je novinarima znanstveni savjetnik Bijele kuće Anthony Fauci.

Ti antivirusni lijekovi mogli bi također igrati važnu ulogu kada se radi o novim varijantama virusa protiv kojih postojeća cjepiva daju manju zaštitu, dodao je.

Program će omogućiti da se ubrzaju klinička ispitivanja antivirusnih lijekova u različitim stadijima razvoja, kao što su molnupiravir laboratorija Merck i lijekovi Pfizera i Atea-Rochea.

Kada budu odobreni, pravilo je da ih pacijenti počnu uzimati vrlo brzo nakon potvrde infekcije kako bi se spriječilo da bolest dođe u teži stadij.

Tih 3,2 milijarde dolara poslužit će također za financiranje istraživanja novih antivirusnih lijekova, ne samo protiv koronavirusa već i protiv drugih obitelji virusa koje mogu predstavljati potencijalnu pandemijsku opasnost.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Richter 18.06.2021.

    Jutros bila vijest na Hrvatskom radiju, a ima i na DW webu. I Njemačka firma CureVac uspjela je proizvesti Covid-19 cjepivo po mRNA tehnologiji. Za sada je mali problem taj što je učinkovitost 47%. Europska unija naručila je 407 milijuna doza uz opciju naručivanja dodatnih 108 milijuna doza. Europska unija također razmatra da se ukine propis kojim se propisuje minimalna obavezna učinkovitost Covid-19 cjepiva.

  • 18.06.2021.

    Zašto nema vijesti koliko je HZJZ samo u Zagrebu  zaradio na prijevodima pcr testa - radi se o 26 riječi pa sistem copy paste za traženi jezik koje naplaćuju cca 150 kn  + zarada od samog testa. Zašto nema vijesti koliko primaju med. sestre koje subotom i nedjeljom cijepe ljude, a koliko su stimulirani liječnici po istom angažmanu. Zašto to ljudi ne bi znali ?? .....Covid 19  postaje izuzetno unusan poslić

  • skija 18.06.2021.

    Zasto nema vijesti iz Amerike o pokretanju savezne istrage protiv Dr. Anthony Faucija🧐🧐??

Komentiraj...
Vidi sve komentare